Edi Iordănescu taie în carne vie înainte de EURO 2024! Selecționerul a scos din calcule un jucător important de pe un post sensibil la echipa națională

Se poate spune că Edi Iordănescu este hotărât să „taie în carne vie” în perspectiva participării echipei naționale a României la EURO 2024. Cel puțin așa reiese din ultima decizie luată de selecționer în acest sens.

Potrivit as.ro, el a decis să îl scoată din calculele pentru o eventuală convocare la turneul final din Germania pe Andrei Borza, chiar dacă tânărul de doar 18 ani de la Rapid evoluează pe cea mai sensibilă poziție pentru echipa națională, cea de fundaș stânga.

Edi Iordănescu ar fi decis să îl scoată din calculele pentru EURO 2024 pe Andrei Borza de la Rapid

Se pare că argumentul care a condus către această decizie a lui Edi Iordănescu este reprezentat de „escapada” avută de jucătorul crescut de Academia Gheorghe Hagi la finalul meciului pierdut recent de echipa sa în deplasare cu Poli Iași, scor 1-3, atunci când el și coechipierul Alexandru Albu au mers în club la câteva ore de la finalul acelei partide, deși giuleștenii fuseseră băgați în cantonament de antrenorul Cristiano Bergodi.

După cum se știe deja destul de bine, cei doi fotbaliști au primit atunci o amendă record din partea lui Dan Șucu și au fost și excluși din lot pentru meciul cu UTA. Ulterior, au fost reprimiți de Bergodi la antrenamente, dar, din acel moment, Andrei Borza și-a pierdut locul de titular la Rapid în favoarea unui alt jucător foarte tânăr, Robert Bădescu, cel care a fost trimis în flancul stâng al apărării și a avut evoluții foarte apreciate, chiar dacă la bază este fundaș central.

Revenind la Borza, după toate aceste repercusiuni venite asupra sa la echipa de club după episodul de la Iași, se pare că va avea foarte mult de suferit și la nivel de echipă națională. El reprezenta o variantă luată foarte serios în calcul de Edi Iordănescu inclusiv pentru EURO 2024, dar selecționerul este și el foarte deranjat de comportamentul arătat de fotbalist la echipa de club în acea speță, motiv pentru care ar fi decis să nu se mai bazeze pe el, cel puțin în viitorul apropiat.

Motivul este reprezentat de episodul petrecut recent la Iași, cu tânărul fundaș stânga și Alexandru Albu în prim-plan

„E împotriva tuturor principiilor pe care le-am impus la echipă. E inadmisibil să te comporți așa, mai ales la vârsta asta! Echipa ta pierde și ăsta e devotamentul tău? Care este respectul tău față de club, de suporteri, de antrenori și, nu în ultimul rând, față de colegii tăi!?”, le-ar fi transmis recent selecționerul colaboratorilor săi de la echipa națională în legătură cu acest subiect, conform sursei citate anterior.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare