Edi Iordănescu face jocurile și la U21! Titularul la care a renunțat Daniel Pancu: „De la el a venit linia asta”

Se pare că Edi Iordănescu „face legea” nu doar la prima reprezentativă a României, ci și la loturile de tineret și juniori, sau cel puțin așa reiese din spusele lui Daniel Pancu, selecționerul de la U21.

La finalul meciului câștigat cu scorul de 1-0 în Armenia în preliminariile pentru Campionatul European din 2025, în urma căruia „tricolorii mici” au urcat pe primul loc în grupă, fostul atacant a vorbit, pe lângă jocul propriu-zis, și despre situația lui Andrei Borza, fundașul stânga în vârstă de 18 de ani de la Rapid.

Deciziile lui Edi Iordănescu produc efecte și la naționala U21 a României

După cum se știe deja destul de bine, tânărul fotbalist ajunsese recent chiar în „anturajul” naționalei mari, în contextul în care în sezonul precedent a fost un jucător important pentru Farul, echipa care a cucerit atunci titlul în Superliga, iar în Giulești a reușit să se impună într-un timp foarte scurt.

Doar că recent a fost implicat, alături de coechipierul Alexandru Albu, în acel episod de după eșecul de la Iași, când cei doi au mers în club, deși ar fi trebuit să se afle în cantonament. Ulterior, au fost excluși din lot pentru un meci și au primit o amendă record din partea lui Dan Șucu.

La scurt timp după acel moment, Edi Iordănescu a transmis în mod public un mesaj dezaprobator față de gestul făcut de Borza și nu l-a mai convocat pe acesta de atunci la echipa națională.

Andrei Borza, „sărit din schemă” și de Daniel Pancu după „episodul Iași”

Semnalul emis de selecționerul primei reprezentative a fost recepționat foarte rapid și de Daniel Pancu, selecționerul de la U21, cel care a explicat a decis să nu îl convoace pe Andrei Borza pentru această acțiune tocmai pentru că nu a dorit să încalce „linia” stabilită de Edi Iordănescu.

„Ştiam că ne aşteaptă un meci greu, aveam probleme de lot, cu jucători care nu joacă la echipele de club şi s-a simţit, normal. Armenii au energie, nu sunt jucători răi. Rămâne o victorie, sunt trei puncte de care aveam nevoie. Felicit jucătorii, că s-a făcut un grup frumos aici, care merită calificarea la turneul final.

Vulturar făcea parte din lotul cu care am plecat la drum, a avut evoluţii foarte bune la naţională, e jucătorul din mijlocul liniei de trei din 4-3-3. E foarte important să am jucători de picior invers pe stânga şi dreapta. Dacă nu schimbam sistemul, pentru Cristi Mihai era mai greu să intre probabil.

Şi una, şi alta (n.r. – episodul din club şi lipsa minutelor la Rapid). Nu pot spune… Probabil va învăţa din lucrurile astea, dar azi a jucat Ştefanovici, care a avut minute la echipa de club, dar la Borza a contat mai mult episodul ăla şi a fost o dorinţă plecată de la Edi, că de la Edi a venit linia asta, că nu mai contează, nu mai e luat în calcul, dacă a greşit.

Da, Edi, exact, a spus-o public. Dacă ar fi jucat un meci titular, eu îl convocam. Era contrar, dar ar fi fost decizia mea atunci”, a spus Daniel Pancu, potrivit orangesport.ro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare