E gata! Jurnaliștii catalani au anunțat deznodământul în disputa dintre Xavi Hernandez și Joan Laporta! Ce se întâmplă cu antrenorul de la FC Barcelona

Jurnaliștii catalani de la sport.es au oferit ultimele detalii despre situația incendiară de la FC Barcelona, generată de conflictul dintre antrenorul Xavi Hernandez și președintele Joan Laporta, care a apărut practic de nicăieri, în cursul zilei de vineri.

Conform sursei citate anterior, antrenorul spaniol în vârstă de 44 de ani nu se va mai afla la cârma echipei blaugrana și din sezonul viitor, veste care fără îndoială că a luat prin surprindere întreaga lume a fotbalului.

Joan Laporta a decis: Xavi Hernandez va fi îndepărtat de la FC Barcelona la finalul acestui sezon

Asta pentru că în urmă cu doar câteva săptămâni, după o perioadă destul de lungă trecută din momentul în care fostul mare mijlocaș și-a anunțat plecarea de pe „Camp Nou”, el a fost convins de către președintele clubului să revină asupra deciziei.

„Sunt un fan foarte mare al clubului şi încerc de fiecare dată să fac tot ce e mai bine. M-am răzgândit deoarece am simţit încredere totală din partea preşedintelui, a conducerii şi a jucătorilor. Proiectul nu s-a terminat. Eu, împreună cu staff-ul meu, cu toţii simţim că avem puterea necesară să obţinem lucruri importante şi să continuăm acest proiect.

Zvonurile despre mine, cum că aş fi rămas ca să obţin bani din ultimul meu an de contract sunt false, inventate să-mi facă rău. Preşedintele ştie că dacă aş fi plecat de la echipă, nu aş fi cerut nici măcar un euro clubului pentru ultimul an de contract”, a spus atunci Xavi cu ocazia unei conferințe de presă.

Acum însă, decizia despărțirii a fost luată chiar de către Joan Laporta, acesta fiind foarte deranjat de anumite declarații făcute recent de către antrenor, cel care a spus că nu are parte de bugetul necesar pentru a se lupta cu marea rivală Real Madrid în sezonul viitor și pentru a ajunge departe în UEFA Champions League.

„Ne aflăm într-o situație financiară foarte grea, condiții în care nu ne putem bate la titlu cu Real Madrid în sezonul viitor, nici n-avem cum să fim competitivi în Europa.

Ăsta e adevărul, s-au dus vremurile de acum 25 de ani în care Barca își putea permite orice achiziție. Antrenorul trebuia să spună doar vreau jucătorul ăsta sau celălalt!”, au fost cuvintele care au „incendiat” relația dintre Xavi și Laporta.

Marele favorit pentru înlocuirea fostului mijlocaș central

În cursul zilei de vineri, prima informație furnizată în legătură cu acest subiect a fost că cei doi vor avea o întâlnire în cadrul căreia lui Xavi ar urma să i se transmită această decizie.

Se pare însă că această ședință nu a mai avut loc, fiind anulată de către Joan Laporta, iar tehnicianul a fost informat prin intermediul unei discuții telefonice în cele din urmă.

Principalul nume vehiculat pentru înlocuirea lui Xavi Hernandez în funcția de antrenor principal la FC Barcelona este cel al mexicanului Rafa Marquez, fost fundaș central la echipa catalană, fost coechipier cu cel pe care ar urma să îl schimbe.

Pentru rezilierea contractului actualului antrenor, care mai este valabil până în iunie 2025, el ar putea să primească despăgubiri în valoare de până la 15 milioane de euro, sumă care include și posibilele daune pentru colaboratorii săi.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare