Dezvăluirea Simonei Halep despre Patrick Mouratoglou schimbă totul în legătură cu antrenorul francez: „Toți cei de la academie au făcut asta”

Dezvăluirea făcută de Simona Halep joi seară are menirea de a schimba total percepția publică existentă în România în legătură cu Patrick Mouratoglou și cu ai săi colaboratori de la academie.

Antrenorul francez de origine greacă este considerat principalul vinovat pentru scandalul de dopaj în care a fost implicată jucătoarea de tenis în vârstă de 32 de ani din România, întrucât el a fost cel care i-a recomandat sportivei din Constanța suplimentul nutritiv care s-a dovedit ulterior a fi contaminat cu roxadustat și care a generat testul doping pozitiv efectuat de fostul lider al clasamentului WTA după eliminarea prematură de la US Open 2022.

Dezvăluirea Simonei Halep despre Patrick Mouratoglou ar trebui să schimbe percepția publică în legătură cu antrenorul francez

În urmă cu ceva timp, Mouratoglou chiar a recunoscut în mod public faptul că el și colaboratorii lui de la academie i-au recomandat Simonei acel produs și, de asemenea, au asigurat-o pe sportivă că totul este în regulă cu el din toate punctele de vedere.

După acest moment, s-au înnăsprit chiar atacurile din România îndreptate către antrenorul francez, pentru că s-a considerat că acesta ar fi trebuit să facă aceste dezvăluiri și în fața judecătorilor de la Sports Resolutions, tribunalul independent londoneze care a dictat inițial acea suspendare de patru ani pentru Simona Halep.

S-a considerat că, dacă Mouratoglou ar fi susținut acest lucru la momentul respectiv, nu s-ar mai fi ajuns la acest deznodământ. Însă lucrurile nu au stat chiar așa, după cum a dezvăluit chiar Simona Halep.

El și-a asumat de la început vina pentru scandalul de dopaj în care a ajuns să fie implicată jucătoarea de tenis din România

Ea a spus că Patrick Mouratoglou și partenerii lui de la academie și-au asumat din primul moment vina în această speță și chiar au semnat niște formulare în acest sens, care însă nu au fost date publicității, dar care, în mod evident, au ajuns în posesia celor de la Sports Resolutions. Astfel, verdictul furnizat în primă fază de către judecătorii de acolo nu poate fi justificat de faptul că ei nu au știut de implicarea staff-ului Simonei în toată această situație.

„(n.r. Patrick Mouratoglou) Şi-a asumat din octombrie 2022, toţi cei de la academie au semnat nişte formulare, că ei au recomandat aceste suplimente. Nu au fost date public, dar tribunalul de la Londra a ştiut, chiar dinainte de interogatoriul meu.

A fost o neglijenţă şi ghinonul meu ca să spun drept. Neglijenta din partea echipei că nu au verificat aşa cum ar fi trebuit să verifice, dar este şi o întâmplare, un ghinion că nu avea ce să caute acea substanţă în acest supliment.

Nu sunt expert, însă atunci când se face acest supliment este posibil să fi rămas ceva dinainte pe blender şi atunci apare contaminarea. Sunt convinsă că nu au făcut-o cu intenţie rea.

A fost o simplă greşeală şi atât. Foarte mulţi sportivi au fost depistaţi pozitivi şi şi-au demonstrat nevinovăţia că au mâncat carne. De oriunde poţi să iei”, a spus Simona Halep, la Antena 3 CNN.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare