Delegația României pentru Jocurile Olimpice de la Paris s-a mărit considerabil după calificarea naționalei masculine de polo

Delegația României pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din vara acestui an, s-a mărit considerabil după ce naționala masculină de polo a obținut biletele pentru „competiția supremă”.

S-a ajuns în această situație după ce reprezentativa țării noastre a încheiat pe locul 10 la Campionatele Mondiale de la Doha, desfășurate recent, după ce a pierdut în barajul pentru sferturile de finală împotriva selecționatei statului Muntenegru, scor 9-12.

Delegația României pentru Jocurile Olimpice de la Paris s-a mărit considerabil după calificarea naționalei masculine de polo

Ulterior, România s-a duelat cu naționala Chinei, pe care a reușit să o învingă, calificându-se astfel în barajul pentru ocuparea pozițiilor 9-10, meci care a fost pierdut însă în fața Statelor Unite ale Americii cu scorul de 9-13.

În cazul în care ar fi ajuns între ultimele 8 echipe ale competiției, echipa națională masculină de polo și-ar fi adjudecat încă de atunci biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Însă, întrucât acest lucru nu s-a întâmplat, a fost nevoie ca selecționata Africii de Sud, calificată din postura de cea mai bună echipă de pe continentul ei, să anunțe că nu se va prezenta la competiția din vara acestui an.

Astfel, locul rămas liber pe tabloul pentru Jocurile Olimpice a fost reportat de World Aquatics către România, prin prisma poziției acesteia de echipă clasată cel mai bine la Campionatele Mondiale de la Doha, dintre cele care nu au reușit să se califice la JO în urma parcursului de la competiția din Qatar.

73 de sportivi români și-au adjudecat până în prezent biletele pentru această competiție

Așa s-a ajuns ca echipa națională de polo masculin a României să se califice la Jocurile Olimpice pentru prima dată după o pauză de 12 ani. Acest lucru a făcut ca delegația țării noastre pentru competiția de la Paris să se mărească semnificativ, ajungând la cifra de 73 de sportivi care vor reprezenta țara noastră în capitala Franței în vara acestui an, după cum urmează:

ÎNOT (2): David Popovici (100, 200 m liber), Vlad Stancu (800, 1500 m liber)
BOX (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg)
ATLETISM (4): Delvine Relin Meringor (maraton), Alina Rotaru Kottmann (săritura în lungime), Andreea Mikloș (400 m), Joan Chelimo Melly (maraton)
CANOTAJ (44): 8 plus 1 (feminin și masculin), dublu vâsle (feminin și masculin), patru vâsle (feminin și masculin), patru rame (feminin și masculin), dublu rame (feminin și masculin), dublu vâsle categorie ușoară (feminin)
KAIAC-CANOE (3): Cătălin Chirilă (canoe simplu 1.000 m), Ilie Sprâncean/ Oleg Nuță (canoe dublu, 500 m)
GIMNASTICĂ ARTISTICĂ (6): echipa feminină, Andrei Muntean
GIMNASTICĂ RITMICĂ (1): Annaliese Drăgan (individual compus)
POLO (12): naționala masculină

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare