De ce rămânea Yeboah de la CFR Cluj fără bani la scurtă vreme după primirea salariului: „M-a impresionat povestea lui!”

Emmanuel Yeboah (21 de ani), jucător din Ghana, i-a uimit pe cei din conducerea lui CFR Cluj cu povestea sa de viață. Marius Bilașco (42 de ani), directorul sportiv al formației din Gruia, a făcut dezvăluiri cu privire la gesturile pe care ghanezul le-a făcut pentru familia sa.

Fotbalistul, sosit la echipa U19 a lui CFR în primăvara lui 2022 de la Young Apostles FC (Ghana), a fost vândut de gruparea clujeană la Brondby, pentru 1.8 milioane de euro, în luna august a anului trecut.

Yeboah, fost fotbalist la CFR Cluj, este un om mare!

În timpul unor declarații pe care Marius Bilașco le oferea, cu privire la academia deschisă de Neluțu Varga în Burkina Faso, directorul sportiv de la CFR Cluj și-a amintit de Emmanuel Yeboah, fotbalist din Ghana, a cărui poveste l-a impresionat. Acesta a discutat despre ceea ce obișnuia Yeboah să facă, la scurtă vreme după încasarea salariului. Din spusele lui Bilașco, jucătorul ghanez trimitea mereu 80% din salariu către familia sa din Africa, imediat după ce banii ajungeau în contul său bancar.

Fostul fotbalist al Unirii Urziceni a menționat și un episod petrecut într-o deplasare externă a formației din Gruia. Potrivit spuselor sale, Yeboah trebuia să prezinte un extras de cont la ieșirea din țară, însă cei din conducerea lui CFR Cluj au observat că nu mai avea niciun ban, în ciuda faptului că jucătorul abia își primise salariul. Sacrificiile pe care jucătorii din Africa le fac pentru familiile lor sunt enorme, aceștia fiind principala sursă de venit a apropiaților.

„Pe mine m-a impresionat povestea lui Yeboah. Mi s-a părut că a progresat mult de când a venit la noi. Din fiecare salariu pe care îl primea Yeboah, 80% din sumă mergea acasă către familia din Africa. La câteva minute după ce intrau, imediat trimitea. Nu treceau ore! La un moment dat, într-o deplasare, când trebuia să prezinte un extras de cont la graniță, ne-am trezit în avion că nu mai are niciun ban în cont. Și doar ce intraseră! Atunci am aflat că imediat trimitea banii acasă. Familiile sunt dependente de ei, România e o țară wow pentru ei! Asta chiar m-a impresionat”, a declarat Marius Bilașco, potrivit orangesport.ro

Bilașco a vorbit despre academia lui Ioan Varga din Burkina Faso

Ioan Varga, finanțator al formației CFR Cluj, a inaugurat o academie de fotbal în Ouagadougou, capitala statului Burkina Faso (Africa). Marius Bilașco a vorbit despre acest subiect, afirmând că în Gruia au sosit trei jucători de la acea școală de fotbal. De asemenea, acesta a menționat și faptul că CFR Cluj are conexiuni importante și în Ghana și Coasta de Fildeș, în vederea recrutării unor fotbaliști valoroși.

„Patronul e acolo săptămâna asta, nu știu dacă s-a întors. Sunt deja 3 jucători la noi care au venit de la acea școală de fotbal. E o cunoștință de-ale patronului acolo. În Coasta de Fildeș și Ghana avem deja legături, acolo lucrează deja Răzvan Zamfir. În Burkina Faso nu am avut până acum contact. Am primit la un moment dat 3 jucători foarte interesanți pe care i-am luat în vară. E un început, prea multe nu prea pot să spun. Nu am toate detaliile”, a completat Bilașco, conform sursei menționate anterior

CFR Cluj ocupă poziția a treia în clasamentul Superligii, cu 49 de puncte obținute în 28 de partide. Clujenii au cel mai bun atac din România (52 de goluri), alături de FCSB. Următoarea partidă pentru CFR este cea împotriva Farului lui Gică Hagi, din deplasare, pe data de 2 martie, ora 20:00.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare