CFR Cluj și-a deschis academie în Africa! Anunțul lui Neluțu Varga, după ce i-a luat fața lui Gigi Becali

Neluțu Varga și-a deschis academie de fotbal în Ouagadougou, capitala statului Burkina Faso. Gigi Becali a anunțat în urmă cu un an că intenționează să deschidă o școală de fotbal în Africa.

Cu baza de selecție tot mai săracă în România, ”granzii” din Liga 1 își îndreaptă atenția către alte țări sau continente. Neluțu Varga a anunțat că a investit într-o academie de fotbal din Ouagadougou. Și Gigi Becali ar avea planuri în acest sens. Omul de afaceri a dezvăluit că își dorește o școală de fotbal în Uganda sau în Africa de Sud. Totul, după ce FCSB a pierdut în Conference League cu Nordsjaelland. Danezii sunt cunoscuți pentru academia pe care o dețin în Africa.

CFR Cluj și-a deschis academie în Africa

Neluțu Varga ar deține în capitala statului Burkina Faso 51% din acțiunile școlii cu aproximativ 600 de copii, potrivit Fanatik.

„Eu am 51% din Academie, restul de 49% aparțin unui om minunat de aici, din Burkina Faso, care iubește fotbalul cu aceeași patimă ca și mine. Sperăm să scoatem jucători de mare valoare, adevărate perle, care după ce vor juca la CFR Cluj să ajungă să evolueze la marile echipe ale Europei.

Este un proiect ambițios, la care eu visez de mult timp, și mă bucur că am făcut astăzi pasul cel mare și am inaugurat această Academie. O Academie care va aduce multe valori în campionatul românesc. Sunt convins că vom produce jucători de Champions League, jucători de mare valoare, care ne vor ajuta pe viitor să aducem cât mai multe titluri la CFR Cluj.

Pentru mine este un vis îndeplinit, sunt foarte fericit și sunt convins că e un drum formidabil pe care am plecat. Va fi o aventură a fotbalului, cum probabil nu s-a mai făcut niciodată pentru România”, a spus Ioan Varga, potrivit sursei citate.

”Am cumpărat vreo 30 de hectare în Uganda, lângă malul lacului Victoria. Poate fac acolo. În Africa de Sud e și mai bine, că acolo e ortodoxia”
Gigi Becali

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare