David Popovici, noi lămuriri despre scandalul de dinainte de Jocurile Olimpice! De ce a ales să nu se cazeze în satul olimpic și de ce a solicitat să fie păzit de bodyguarzi

David Popovici a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Paris și și-a prezentat câteva dintre impresiile pe care le are înainte de startul „competiției supreme”.

Sportivul în vârstă de doar 19 ani a arătat recent o formă foarte bună și a câștigat două medalii de aur la reuniunea de la Barcelona, iar acum s-a declarat încrezător în perspectiva evoluției sale din Franța.

David Popovici a prefațat din nou parcursul său de la Jocurile Olimpice de la Paris

Pe de altă parte, înotătorul legitimat la CS Dinamo a fost întrebat din nou și în legătură cu cerințele considerate drept exagerate în spațiul public pe care le-a avut față de COSR înainte de Jocurile Olimpice.

„Antrenamentele decurg asa cum au fost planuite, muncim şi respectăm programul pe care l-am stabilit. Ca de fiecare dată înaintea unui concurs important mă focusez pe ceea ce am de făcut, pe ce stă în controlul meu.

În urmă cu 3 ani aveam 16 ani şi acelaşi vis olimpic pe care, sunt sigur, îl au toţi sportivii. În tot acest timp am muncit şi am tratat serios fiecare concurs la care am participat, conştient că sunt într-un proces de formare ca sportiv. Sunt mândru să reprezint pentru a doua oară România la Jocurile Olimpice, cea mai importantă competiţie la nivel internaţional şi sunt convins că vor urma multe alte competiţii la fel de mari.

Jocurile Olimpice au o mare însemnătate pentru toţi sportivii, la fel şi pentru mine. Am încredere în proces, încerc să nu las presiunea să mă copleşească, mă gândesc la ceea ce am de făcut foarte bine şi muncesc zi de zi pentru a deveni cea mai bună versiune a mea.

Cum a trăit precedenta participare la „competiția supremă”, de la Tokyo din 2021

Nu m-am gândit la această perioadă ca fiind ceva care începe sau se încheie. Este o perioadă continuă pe care sportivii o trăiesc, cu suişuri şi coborâşuri, un proces firesc în care acumulez şi acumulăm experienţa pe drumul performanţei. Am tratat şi tratez fiecare zi, fiecare antrenament şi fiecare concurs cu aceeaşi seriozitate, învăţ din succes, din provocări, din tot ce întâlnesc. A fost şi este o perioadă… vie.

Concursul olimpic are altă energie, sunt fericit că sunt printre cei care au privilegiul de a simţi această dinamică. Cei mai buni sportivi din lume se bucură de competiţie respectând valorile olimpice: respect, prietenie, excelenţă. La Tokyo nu m-am gândit niciodată la vârful de unghie, nici nu ştiu de unde a apărut asta (n.r. râde). M-am bucurat de participare, am înotat alături de cei mai mari înotători din lume şi am putut să spun: la 16 ani sunt al patrulea cel mai bun înotator din lume.

Este şi aceasta o experienţă dar, ca tot ce ţine de mine, pot controla doar ce stă în puterea mea. Nu mă încântă mediatizarea excesivă, nu îmi plac exagerările, pentru că nu mă caracterizează şi mă deranjează dezinformările. Mi-ar plăcea să se vorbească despre sport şi rezultatele noastre, ale tuturor, despre antrenorii care ne sunt alături. Rămân un băiat care înoată repede şi care îşi doreşte să inspire oamenii să facă mişcare, să conştientizeze avantajele pe care le aduce sportul în viaţa fiecaruia şi să ajute copiii să capete încredere în ei, prin sport.

Noi lămuriri legate de cerințele avute față de COSR

(n.r. despre polemicile generate de cerințele sale dinainte de Jocurile Olimpice) Ca şi în cazul celorlalţi sportivi care nu sunt cazaţi în satul olimpic şi în cazul meu decizia de echipă a fost să fiu cazat în apropierea locului în care se va desfăşura competiţia. Atât de simplă este această decizie ‘controversată’. În ceea ce priveşte paza, trebuie să se respecte protocolul de securitate stabilit de către organizatorii Jocurilor Olimpice. La fel de simplu.

(n.r. despre faptul că și-a înghețat anul la facultate și despre faptul că a renunțat la conturile de pe platformele sociale) Nu este o practică nou introdusă în programul meu şi nu o fac doar înaintea concursurilor sau pentru ceva anume. Timpul liber este puţin şi prefer să îl petrec cu familia şi prietenii. Voi relua studiile în toamnă.

(n.r. despre posibilitatea de a seta un nou record mondial în proba de 100 de metri liber) Nu îmi propun asta ca un obiectiv pe care să îl îndeplinesc obligatoriu acum, peste o lună sau peste un an. Nu mi-am propus nici în 2022 să dobor recordul, am pus în practică ceea ce am muncit şi învăţat, mi-am făcut cursa pe care am antrenat-o zi de zi iar rezultatul a fost uimitor. Este o călătorie cu multe experienţe iar eu încă învăţ. Am 19 ani şi o viaţă întreagă înainte pentru a mă bucura de călătorie şi de provocări”, a spus David Popovici, potrivit fanatik.ro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare