David Popovici nu va mai fi portdrapelul României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice! Care este motivul din spatele hotărârii

David Popovici (19 ani), tânărul fenomen al natației mondiale, nu va mai fi portdrapelul țării noastre la Olimpiada de la Paris, care se va desfășura în perioada 26 iulie – 11 august. Înotătorul nu va participa la grandioasa ceremonie de deschidere a ediției Jocurilor Olimpice din această vară.

Motivul? David Popovici dorește să se poată odihni. Are nevoie de concentrare, întrucât la o zi după marele eveniment va evolua într-un concurs. Dorește să dedice ziua de 26 iulie pregătirii.

David Popovici a înregistrat o cerere către COSR în privința absenței de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din capitala Franței

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern sunt entitățile prin care David Popovici și-a exprimat dorința către Comitetul Olimpic.

Potrivit celor de la prosport.ro, canoistul Cătălin Chirilă (26 de ani) și luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu (34 de ani) sunt sportivii între care se va da „bătălia” pentru a-l înlocui pe Popovici.

Comitetul Executiv va avea pe masă propunerile cu numele sportivilor pe data de 27 iunie. Conform sursei menționate anterior, hotărârea va fi transmisă în spațiul public pe 4 iulie.

David Popovici, doar al treilea înotător din istorie care cucerește aurul la 100 și 200 de metri liber la două ediții de Europene

David Popovici a câștigat două medalii de aur la Campionatul European de natație de la Belgrad, în probele de 100 și 200 de metri liber și a bifat astfel o nouă bornă importantă în carieră. Atinsese această performanță colosală și în vara lui 2022, la Roma.

Sportivul român a dat dovadă de profesionalism, afirmând că reușitele nu-l vor face să se relaxeze în perspectiva Jocurilor Olimpice.

(n.r. despre Jocurile Olimpice de la Paris) Chiar dacă acolo nu o să am patru curse într-o zi, o să fie altfel de presiune, altfel de public, altă temperatură. Trebuie să mă pregătesc pentru ce e mai complicat.

O să vorbesc cu domnul Adi (n.r. antrenorul său) și o să ne apucăm să ne antrenăm la orele la care vor fi cursele de la Jocurile Olimpice, calificările, semifinalele, finalele.

În ultimele cinci săptămâni nu o să fac nimic special, adică o să ne pregătim din ce în ce mai mult pentru concurs și o să adaptăm antrenamentele la asta, însă trebuie doar să fac ceea ce știu să fac, să nu încerc să schimb nimic, să mănânc la fel de sănătos, să mă culc la fel de devreme și să am încredere în proces și în mine, cam asta cred că ar trebui să facă un sportiv în apropierea unei competiții atât de importante”, a declarat David Popovici, citat de gsp.ro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare