David Popovici bate tot ce-i iese în cale! Sportivul, campion și la proba de 400 de metri liber! L-a nimicit pe Vlad Stancu, favoritul probei!

David Popovici își continuă marșul triumfal spre Jocurile Olimpice de la Paris din vara acestui an și obține medalii de aur „pe bandă rulantă” la Campionatele Naționale de la Otopeni.

După ce anterior a reușit să se impună în probele de 50 de metri liber și 200 de metri liber, sportivul în vârstă de 19 ani legitimat la CS Dinamo a făcut în cursul zilei de vineri același lucru și în proba de 400 de metri liber, o probă în care nu concurează în mod obișnuit și în care „marele expert” al României este Vlad Stancu, de la CSA Steaua, celălalt înotător român calificat deja la competiția din Franța.

David Popovici l-a învins pe favoritul Vlad Stancu și s-a impus și în proba de 400 de metri liber de la Campionatele Naționale de la Otopeni, cu cel mai bun timp din cariera sa!

De altfel, Stancu a obținut un timp mai bun în calificări în comparație cu David Popovici, 3:55,71 față de 3:57,09, și deci mărea marele favorit la cucerirea medaliei de aur înaintea finalei.

Doar că nu s-au respectat aceste calcule ale hârtiei, iar câștigătorul a fost în cele din urmă tot fostul deținător al recordului mondial în proba de 100 de metri liber.

David Popovici s-a impus cu un timp de 3:47,54, ceea ce reprezintă cea mai bună performanță obținută de el de-a lungul carirei în această probă, care este una destul de atipică pentru el, în condițiile în care se știe foarte bine că „rechinul” se descurcă cel mai bine în probele de sprint, pe distanțe scurte.

„Rechinul” pare în formă excelentă, cu mai puțin de 100 de zile până la startul Jocurilor Olimpice de la Paris

Așadar, Popovici a ajuns deja la trei medalii de aur câștigate la aceste Campionate Naționale de la Otopeni, impunându-se până acum în fiecare dintre cele trei probe la care a luat startul.

Până la finalul competiției, el va mai participa și în proba de 100 de metri liber, preferata sa, acolo unde, în mod evident, este marele favorit la câștigarea medaliei de aur.

În concluzie, se poate spune fără îndoială că David Popovici pare mai mult decât pregătit pentru Jocurile Olimpice de la Paris, acolo unde toți fanii săi se așteaptă ca el să obțină măcar un loc pe podium în probele de 100 și 200 de metri liber.

După ce s-a impus joi în cursa de 200 de metri liber de la Campionatele Naționale de la Otopeni, sportivul de la CS Dinamo a explicat de ce își dorește să concureze chiar și în probe în care nu excelează în mod tradițional.

„Lucrurile au decurs conform planului. Sunt foarte mulțumit de timp și de-abia aștept să înot din ce în ce mai repede anul acesta. Este important să am cât mai multe probe pentru a pregăti Jocurile Olimpice”, a spus atunci David Popovici pentru TVR Sport. 

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare