David Popovici și-a început în forță drumul spre Jocurile Olimpice de la Paris! Medalie de aur la Campionatele Naționale de la Otopeni, în prima probă în care a participat

David Popovici a debutat în cursul zilei de miercuri la Campionatele Naționale de natație de la Otopeni, competiție care este transmisă de TVR Sport în această perioadă.

Înotărorul în vârstă de 19 ani a luat startul în proba de 50 de metri liber. În cursul dimineții a obținut calificarea în finală cu un timp de 22,40 de secunde, iar seara a reușit să cucerească medalia de aur, după ce și-a îmbunătățit performanța și a terminat cursa în 22,27 de secunde, fiind urmat de George Rațiu, cu 22,43 de secunde, și Patrick Sebastian Dinu, cu un timp de 22,76 de secunde.

David Popovici, prima medalie de aur la Campionatele Naționale de natație de la Otopeni

În cadrul acestei competiții, sportivul legitimat la CS Dinamo va mai participa la probele de 200 de metri liber, cea care se va desfășura în cursul zilei de joi, 400 de metri liber, pe 20 aprilie, și 100 de metri liber, proba sa preferată, în care până de curând a deținut chiar recordul mondial, pe data de 21 aprilie.

Înainte de această participare la Campionatele Naționale de natație de la Otopeni, David Popovici a mai participat în ultimele două luni la două concursuri internaționale, EuroMeet în Luxemburg și Antwerp Diamond Race în Belgia. La ambele competiții, el a reușit să se impună în probele la care excelează în mod tradițional, 100 și 200 de metri liber.

Odată cu această competiție din România, s-a intrat practic în linie dreaptă pentru pregătirea participărilor la Jocurile Olimpice de la Paris, din vară. David Popovici este deja calificat la această competiție, situație în care se află și Vlad Stancu.

România are deja doi înotători calificați la Jocurile Olimpice de la Paris

Concursul de la Otopeni reprezintă un prilej excelent pentru ceilalți înotători români de a obține biletele pentru Jocurile Olimpice, aspect subliniat chiar de către Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

„Pentru mulți sportivi este cea mai importantă competiție din ultimii patru ani, pentru că au șansa să facă baremul pentru JO acasă… bazinul îl cunosc, condițiile sunt extraordinare.

Știu deja fluxul lucrurilor care se întâmplă la CN, din toate punctele de vedere vor fi motivați, rămâne să fie și în formă în ziua competiției. Sper să avem cât mai mulți sportivi calificați la JO”, a spus ea cu ocazia deschiderii acestor Campionate Naționale de la Otopeni. 

În paralel cu pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Paris, David Popovici se află în prezent în centrul unui scandal destul de mare în România, din cauza faptului că în spațiul public au apărut anumite informații care ar conduce spre ideea că el a solicitat anumite chestiuni care au fost considerate exagerate în perspectiva participării sale la această competiție. 

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare