Precizări esențiale făcute de Poliție în speța în care a fost implicat numele lui Daniel Niculae! Ce se întâmplă cu președintele Rapidului

Precizări esențiale legate de speța în care este implicat Daniel Niculae au fost făcute de către Direcția Generală de Poliție a Municipiului București la scurt timp după ce președintele Rapidului a fost „săltat” din propria locuință în dimineața zilei de joi.

La scurt timp, Dan Șucu, acționarul majoritar al clubului din Giulești, a vorbit despre faptul că ar fi vorba despre un dosar în care s-ar cerceta inclusiv prezumtive încălcări ale regimului armelor și munițiilor reglementat de legea din România în prezent.

Precizările făcute de Poliția București în legătură cu dosarul în care a apărut și numele lui Daniel Niculae, președintele de la Rapid

Ulterior, Poliția Municipiului București a emis un comunicat în care a explicat pe larg despre ce este vorba în acest dosar, ținând să specifice că toți cei implicați au parte în continuare de prezumția de nevinovăție.

„Astăzi, 14 martie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente – pun în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară și 28 de mandate de aducere, în Municipiul București și județele Ilfov, Prahova și Iași, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice prin violență asupra bunurilor, orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, prevăzute de articolul 37 lit. a din Legea 126/1995.

Persoanele vizate vor fi conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere care vor fi puse în aplicare, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere si tulburarea ordinii și liniștii publice.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, precum și de sprijinul echipelor de intervenție din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul emis de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București în cursul zilei de joi.

Daniel Niculae are calitate de suspect în acest dosar. El s-a prezentat la secția de poliție pentru a da declarații, iar ulterior a fost lăsat să plece.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare