Cum arată „camera secretă” de la stadionul Giuleşti, unde ar fi fost depozitate materiale pirotehnice (FOTO)

Oamenii legii au găsit la stadionul Giulești o „cameră secretă” în care s-ar fi depozitat materiale pirotehnice interzise folosite de fanii rapidiști.

În imaginile de mai jos, se observă cum unul dintre agenţii care au efectuat descinderea de la arena rapidiştilor deschide uşa unei camere secrete, obscure, de aproximativ 2 metri pătraţi.

Conform anchetatorilor, acolo ar fi fost ascunse materialele pirotehnice pe care fanii Rapidului le-ar folosi la meciurile de acasă.

Ce a spus Poliţia despre anchetă

„Astăzi, 14 martie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente pun în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară și 28 de mandate de aducere, în Municipiul București și județele Ilfov, Prahova și Iași, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice prin violență asupra bunurilor, orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, prevăzute de articolul 37 lit. a din Legea 126/1995.

Persoanele vizate vor fi conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere care vor fi puse în aplicare, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul Poliției Române.

Reacţia lui Dan Şucu despre „camera secretă”

„Noi suntem chiriași aici, preluăm spațiul ăsta cu cel mult 24 de ore înaintea meciului. Nu avem nici cea mai mică cunoaștere despre ce se întâmplă pe stadion când nu suntem aici.

Nu am nici cea mai mică idee. Acestea aparțin clubului sportiv Rapid. Firma noastră de pază, care se ocupa de evenimentul respectiv, este a noastră. Avem între 250 și 350 de oameni.

Nicio firmă de pază nu îți poate garanta că nu apare vreun nedumerit care să arunce cu ceva pe teren. Stadionul ne aparține o zi la două săptămâni. În ziua aia mergem să luăm toate lucrurile în primire.

Am ajuns la firma de pază prin licitație. Firma de pază care păzezește obiectivul în afara perioadei meciurilor sau firma noastră de paza? Sunt două lucruri diferite”, a zis Dan Şucu, patronul Rapidului.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare