Cum ar putea Horațiu Moldovan să-i ia locul vreodată? Jan Oblak a intrat definitiv în istoria UEFA Champions League

Jan Oblak a intrat în istoria UEFA Champions League în urma prestației avute miercuri seară pe „Wanda Metropolitano” în meciul Atletico Madrid – Inter Milano, returul din optimile de finală ale actualei ediții din cea mai importantă competiție europeană la nivel de cluburi.

Calificarea în sferturile de finală s-a decis în urma executării loviturilor de departajare, după ce scorul înregistrat la finalul dublei manșe a fost 2-2. Acolo, gruparea pregătită de Diego Simeone a avut câștig de cauză, după ce portarul sloven în vârstă de 31 de ani a apărat două astfel de lovituri, trimise de Alexis Sanchez și Davy Klaassen, iar Lautaro Martinez a șutat lamentabil, mult peste poartă.

Jan Oblak, concurentul lui Horațiu Moldovan de la Atletico Madrid, a intrat în istoria UEFA Champions League după prestația din meciul retur cu Inter Milano

Astfel, Oblak a devenit primul portar din istoria UEFA Champions League care ajunge să fie implicat în trei astfel de „loterii” ale loviturilor de departajare, încheiate cu victoria echipei sale. S-a mai întâmplat acest lucru în 2015, în fața celor de la Bayer Leverkusen, respectiv în 2016, în dubla cu PSV Eindhoven.

Așa cum era și firesc, Jan Oblak, transferat de Atletico Madrid în vara anului 2014 de la Benfica în schimbul sumei de 16 milioane de euro, a fost declarat jucătorul meciului retur cu Inter Milano, iar la final a oferit o reacție referitoare la evenimentele petrecute pe „Wanda Metropolitano”.

„Întotdeauna spun că la loviturile de departajare este, până la urmă, și un pic de noroc, pentru că trebuie să alegi partea corectă și să oprești mingea. Dacă jucătorul șutează perfect, este imposibil să o oprești. Azi am putut să fac acest lucru.

Atmosfera a fost fantastică, ca întotdeauna acasă. Putem eșua, dar suporterii nu dau greș niciodată. Astăzi au fost decisivi, ne-au ajutat foarte mult. Ne-am lăsat sufletul pe terenul de joc. Să vedem dacă vom putea aduce bucurie suporterilor și să câștigăm ceva anul acesta”, a spus portarul sloven, citat de Marca.

Ce a spus Diego Simeone despre evoluția fotbalistului său

În mod evident, Diego Simeone s-a arătat pur și simplu entuziasmat de prestația avută de fotbalistul său în acest joc: „Oblak a meritat asta. Traversează o formă grozavă. Cu el în această stare, le este foarte greu să marcheze împotriva noastră”.

În contextul în care Jan Oblak arată meci de meci că este unul dintre cei mai buni portari din lume, se naște în mod firesc întrebarea: cum ar putea Horațiu Moldovan să îi ia vreodată locul acestuia? Cel puțin în viitorul apropiat.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare