Cele mai mari și moderne stadioane ale României. Două arene din București ocupă primele poziții ale clasamentului

Multe stadioane ale României, apărute în ultimii 10-15 ani, dau un alt aer fotbalului românesc, prin facilitățile pe care le pun la dispoziție spectatorilor. Țara noastră nu traversează o perioadă tocmai bună din punct de vedere fotbalistic, neavând echipe prezente în grupele cupelor europene din acest sezon.

Doar echipa națională mai aduce zâmbete pe buze, fiind calificată la turneul final din Germania, de la vară, în ciuda unor prestații modeste pe perioada calificărilor. În schimb, România se prezintă destul de bine la capitolul stadioane.

Cele mai mari și moderne stadioane ale României

În ultimii 10 ani, au apărut 11 stadioane noi pe harta fotbalului românesc, urmând ca alte șase să fie construite în viitor. În ciuda faptului că „sportul rege” nu are prea multe de oferit la noi în țară, lumea încă vine pe stadion. Oamenii continuă să fie atașați de echipele favorite, neținând cont de vreme, oră, sau de zi.

ARENA NAȚIONALĂ (București) este cel mai mare stadion al țării. Lucrările au fost finalizate în anul 2011, iar capacitatea arenei este de 55.600 de locuri. Ridicarea stadionului (pe amplasamentul celui vechi – „Lia Manoliu”) a costat aproximativ 200 de milioane de euro. Primul meci care s-a desfășurat pe Arena Națională a fost partida dintre România și Franța, de pe 6 septembrie 2011, în preliminariile Euro 2012. Meciul s-a încheiat la egalitate, scor 0-0.

STADIONUL STEAUA (București) urmează în clasamentul celor mai mari și moderne stadioane ale țării, pe locul doi. Arena pe care evoluează echipa de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei a fost construită de la zero, în locul fostei arene „Ghencea”. A fost dat în folosință în anul 2021, cu o capacitate de 31.254 de locuri, fiind unul dintre cele mai mari ale țării. Spre exemplu, la Medgidia există un stadion („Iftimie Elisei”), care depășește noul stadion al Stelei ca mărime, însă nu poate fi încadrat drept unul modern, fiind un proiect realizat de către comuniști.

STADIONUL ION OBLEMENCO (Craiova) se află și el în conversația aceasta, fiind inaugurat în 2017 și punând la dispoziție condiții foarte bune fanilor, în vederea urmăririi partidelor favoriților. Are 30.944 de locuri, iar UEFA i-a atribuit categoria 4 (Elite).

STADIONUL CLUJ ARENA (Cluj-Napoca) intră în topul celor mai moderne stadioane ale României, având o capacitate de 30.201 locuri. A fost inaugurat în 2011, menținându-se printre arenele elitiste din țară. De asemenea, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din Europa, Untold, se desfășoară pe acest stadion.

STADIONUL ILIE OANĂ (Ploiești) a fost inaugurat în anul 2011, cu o capacitate de 15.073 de locuri. Din păcate pentru suporterii ploieșteni, Petrolul a pierdut partida de inaugurare de pe noul său stadion (septembrie 2011), cu marea rivală Dinamo. „Câini” au făcut instrucție cu „găzarii” la acel moment, învingând cu scorul de 5-1 la Ploiești, reușind să strice sărbătoarea inaugurării noii arene.

Timișorenii vor avea stadion!

La finalul lunii noiembrie a anului trecut, studiul de fezabilitate pentru noua arenă din Timișoara a fost aprobat. Au fost făcuți pași importanți pentru modernizarea legendarului stadion „Dan Păltinișanu” și se aproximează că noua capacitate a arenei va fi de 32.000 de locuri, iar acest lucru l-ar putea propulsa direct în vârful listei amintite mai sus.

Noi stadioane vor fi construite în România. Dinamo așteaptă și ea momentul adevărului, după o lungă perioadă în care au existat probleme birocratice, iar Farul va avea un stadion nou.

Gică Hagi a și avut o rugăminte la suporterii constănțeni, aceea de a achiziționa între 10.000-15.000 de abonamente la momentul deschiderii noii arene a Farului.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare