Presiune pusă de Gică Hagi pe constănțeni. Ce le cere „Regele” suporterilor Farului Constanța

În trecutul apropiat s-a creat o presiune, pusă de Gică Hagi pe umerii suporterilor constănțeni. „Regele” le-a cerut acestora să fie prezenți în număr cât mai mare pe stadionul care va fi construit pentru Farul, fixând un obiectiv în privința numărului de abonamente.

Presiune pusă de Gică Hagi pe constănțeni

În timpul conferinței de presă dinaintea meciului cu Dinamo, câstigat de „câini” cu 2-0, Gică Hagi a vorbit și despre noua arenă a Farului Constanța. Managerul clubului de la malul mării este sigur de faptul că stadionul va fi plin meci de meci, chiar dacă dimensiunile sale sunt mult mai mari decât cele ale arenei de la Ovidiu.

„Toți constănțenii țin cu Farul și, indiferent de cum îi cheamă pe adversari, au venit tot timpul la stadion, avem o medie de 60-70 la sută grad de ocupare, nu avem mai multe locuri, dacă aveam mai multe locuri, veneau mai mulți sută la sută. Așa că trebuie să vină noul stadion. Să ne testeze, să vadă dacă-l umplem. Trebuie să facem 10-15.000 de abonamente. Acesta trebuie să fie target-ul”, a declarat Gică Hagi la conferința de presă premergătoare partidei cu elevii lui Kopic.

Actuala „casă” a celor de la Farul are o capacitate de 4.554 de locuri, în timp ce noua arenă va fi de patru ori mai mare (18.500 de locuri).

La vară se încep lucrările pentru noul stadion al Farului

Vergil Chițac, primarul din Constanța, a făcut anunțul cu privire la lucrările pentru noul stadion al Farului, în urmă cu ceva timp. Conform spuselor sale, luna iulie este termenul la care se va începe construcția arenei.

„Nu voi lăsa lucrurile la voia întâmplării și sper ca în luna iulie să înceapă lucrările la noul stadion” , a comunicat primarul, potrivit playsport.ro. Proiectul ar trebui finalizat în anul 2025, urmând ca noul stadion să fie ridicat pe locul vechii arene din Constanța. Până la terminarea construcției, elevii lui Gică Hagi vor juca în continuare la Ovidiu.

Complexul ce va fi ridicat pentru Farul Constanța va cuprinde și o pistă de atletism cu șase culoare, un teren de antrenament pentru fotbal și o clădire în care se vor afla vestiarele. Stadionul Farului va fi de nivelul UEFA 4.

În același timp, la Constanța se mai construiește o sală polivalentă. Termenul pentru ridicarea sălii a fost depășit, din cauza întreruperii finanțării, motiv care l-a determinat pe constructor să oprească lucrările. Sala Polivalentă ar fi trebuit să fie gata încă de acum doi ani.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare