Cel mai accesibil adversar pentru România la Euro 2024 dintre echipele de la baraj

În urma celor întâmplate în grupele de calificare la turneul final din Germania, a apărut o întrebare: care este cel mai accesibil adversar pentru România la Euro 2024, dintre echipele de la baraj? „Tricolorii” fac parte din grupa E, alături de Belgia și Slovacia, iar ultima selecționată care va ajunge lângă cele trei va fi învingătoarea play-off-ului B, unde au loc întâlnirile Bosnia și Herțegovina – Ucraina și Israel – Islanda.

Cel mai accesibil adversar pentru România la Euro 2024

Dintre cele patru posibile componente ale grupei E de la Euro 2024, Islanda pare cea mai accesibilă echipă pentru băieții lui Edi Iordănescu. Totuși, islandezii se pot impune din punct de vedere fizic și pot fi pericuoși la faze fixe. Au încheiat pe locul patru în grupa J a calificărilor, cu 10 puncte obținute.

Cel mai accesibil adversar pentru Romania la Euro 2024, dintre echipele de la baraj

Cel mai accesibil adversar pentru Romania la Euro 2024, dintre echipele de la baraj

Cel mai accesibil adversar pentru Romania la Euro 2024, dintre echipele de la baraj

Cel mai accesibil adversar pentru Romania la Euro 2024, dintre echipele de la baraj

Israelul a disputat două partide în compania naționalei României în campania de calificare, „dublă” din care „tricolorii” au obținut patru puncte. În ultimul meci dintre cele două, când România s-a impus, scor 2-1, israelienii au avut o posesie mai bună, pasând mingea mai mult. Au avut și câteva situații mari de a înscrie, lucru ce ne poate face să credem că au prima șansă în duelul cu Islanda.

Bosnia și Herțegovina este o altă națională care va evolua în play-off-ul B de calificare la Euro 2024, contra Ucrainei. Lotul acestei selecționate este unul puternic din punct de vedere fizic, însă prezintă lipsuri în apărare. Compartimentul ofensiv este alcătuit din jucători cu experiență, cum ar fi Pjanic sau Dzeko, dar Bosnia a încasat 20 de goluri în 10 partide disputate în grupa de calificări.

Probabil că adversarul care trebuie evitat este Ucraina, pentru care evoluează fotbaliști tineri, tehnici, prezenți în cel mai puternic campionat din lume. Zinchenko joacă la Arsenal, cu care se bate la titlu în Premier League, iar Mudryk îmbracă tricoul lui Chelsea. A fost transferat pentru 70 de milioane de euro de Chelsea, de la Șahtior Donețk, în iarna lui 2023. Ucrainenii sunt favoriți în fața Bosniei, în vederea calificării la Euro 2024. Semifinalele barajului de calificare au loc pe 21 martie, iar finalele se vor disputa pe 26 martie.

Detalii despre naționalele Belgiei și Slovaciei, cu care se bate România la Euro 2024

În grupa E, cea din care fac parte și fotbaliștii antrenați de Edi Iordănescu, Belgia este favorită certă la prima poziție și și-a câștigat grupa de calificări. România joacă împotriva Belgiei în a doua etapă de la Euro 2024, pe 22 iunie, de la ora 22:00, la Munchen.

„Les Diables Rouges” au cel mai puternic lot dintre cele trei echipe repartizate, momentan, în această grupă, beneficiind de un compartiment ofensiv extrem de valoros, cu jucători precum Trossard sau Doku, ce evoluează la cluburi ca Arsenal sau Manchester City. Totodată, niciuna dintre cele patru echipe angrenate în lupta pentru ultimul loc din grupa E nu se pot apropia valoric de belgieni.

Selecționata Slovaciei este cea cu care „tricolorii” se întâlnesc în etapa a treia a grupelor, pe Waldstadion, din Frankfurt, în ziua de 26 iunie, de la ora 19:00. Slovacii au terminat pe locul doi în grupa J de calificări la Euro 2024, în spatele Portugaliei, cu 22 de puncte acumulate. Martin Dúbravka, portarul celor de la Newcastle, este unul dintre cei mai importanți componenți ai lotului Slovaciei.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare