Stadioanele pe care naționala României va evolua la EURO 2024 și grupele de la turneul final

„Tricolorii” au fost repartizați în Grupa E la turneul final din Germania, alături de Belgia, Slovacia și învingătoarea din barajul play-off-ului B, unde se joacă partidele Bosnia – Ucraina și Israel – Islanda. Cunoaștem stadioanele pe care naționala României va evolua la EURO 2024.

Stadioanele pe care naționala României va evolua la EURO 2024

Meciul de debut al României la EURO 2024 este programat pentru data de 17 iunie, de la ora 16:00, împotriva formației care va câștiga barajul de pe ruta B. Partida se joacă la München, pe Allianz Arena, stadionul fabulos al bavarezilor de la Bayern. Construcția arenei a început în 2002, iar la trei ani distanță lucrările au fost finalizate. Fußball Arena München, după numele din competițiile UEFA de club, a costat aproximativ 340 de milioane de euro și are o capacitate de 75.000 de locuri. A fost prima arenă din lume cu o carcasă ce își poate schimba total culoarea. Aici s-a jucat finala Ligii Campionilor din 2012, atunci când Chelsea a învins-o chiar pe Bayern, după loviturile de departajare.

Stadioanele pe care nationala Romaniei va evolua la EURO 2024 si grupele de la turneul final

Stadioanele pe care nationala Romaniei va evolua la EURO 2024 si grupele de la turneul final

Stadioanele pe care nationala Romaniei va evolua la EURO 2024 si grupele de la turneul final

Stadioanele pe care nationala Romaniei va evolua la EURO 2024 si grupele de la turneul final

A doua partidă pe care elevii lui Edi Iordănescu o dispută la turneul final este contra Belgiei. „Diavolii roșii” pornesc cu prima șansă la câștigarea grupei. Duelul va avea loc pe 22 iunie, de la ora 22:00, pe stadionul lui FC Köln. RheinEnergieSTADION a fost deschis pe 16 septembrie 1923, iar din 1948 a devenit casa „țapilor”. Cu o capacitate de 46.825 de locuri pentru meciurile internaționale, stadionul a găzduit meciuri de la Campionatul Mondial din 2006.

Ultimul joc al României din grupa de la EURO 2024 este cel împotriva Slovaciei, de pe 26 iunie. Meciul se va disputa la Frankfurt, pe Waldstadion, deschis în 1925. Capacitatea sa pentru partidele de fotbal este de 51.500 de locuri, arena fiind a noua din Germania ca mărime. Eintracht Frankfurt își dispută meciurile de acasă pe acest stadion. În 2006, Brazilia întâlnea Franța pe Waldstadion, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale.

Grupele de la EURO 2024

GRUPA A: Germania, Scoția, Ungaria, Elveția

GRUPA B: Spania, Croația, Italia, Albania

GRUPA C: Slovenia, Danemarca, Serbia, Anglia

GRUPA D: câștigătoare play-off A, Olanda, Austria, Franța

GRUPA E: Belgia, Slovacia, România, câștigătoare play-off B (Israel – Islanda și Bosnia – Ucraina)

GRUPA F: Turcia, câștigătoare play-off C, Portugalia, Cehia

Meciul de deschidere al EURO 2024 este Germania – Scoția, pe 14 iunie, ora 22:00, partida urmând să se joace la München. Finala turneului are loc la Berlin, fix o lună mai târziu, pe 14 iulie.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare