Cea mai dură reacție la adresa lui Kylian Mbappe! Legenda fotbalului francez l-a pus la pâmânt pe căpitanul naționalei „Ai fost un eșec”

Franța a fost eliminată de la EURO 2024, după înfrângerea împotriva Spaniei din semifinale, scor 2-1. Toată lumea avea speranțe în abilitățile lui Kylian Mbappe (25 de ani), însă căpitanul a avut parte de evoluții dezamăgitoare.

După eliminarea de la EURO, fostul mare fotbalist al Franței, Emmanuel Petit (53 de ani) a avut cea mai dură reacție de până acum la adresa lui Kylian Mbappe.

Emmanuel Petit, „Pentru mine, a fost un căpitan nedemn”

Încă dinaintea de startul Campionatului European, Franța era printre favoritele pentru câștigarea titlului. Din păcate, jucătorii din Hexagon au fost eliminați, după înfrângerea din meciul Spania – Franța, scor 2-1.

După rezultatele dezamăgitoare realizate de elevii lui Didier Deschamps, Emmanuel Petit nu s-a ferit de cuvinte, având un discurs dur la adresa lui Kylian Mbappe, pe care îl consideră principalul vinovat.

Pentru mine nu este un căpitan bun cu semnalele pe care le-a trimis de când a preluat banderola, aproape forțat. Declarațiile sale față de colegii săi, când spune: ‘Nu am mingi bune, nu mai este Pogba în echipa mea, Griezmann nu a făcut un EURO bun…’. Este rolul unui căpitan să sublinieze eșecurile colegilor săi?

Și atunci scuză-mă, dar și tot tam-tam-ul în jurul măștii. Cui îi pasă? Nu ești primul care joacă cu nasul rupt, nu vei fi nici ultimul. Pentru mine nu a fost un lider pe teren sau în afara lui. În niciun moment nu l-am văzut colaborând cu colegii săi.

Când joci atât de rar la PSG în ultimele șase luni, ai suficient timp să te pregătești fizic. Dar îmi amintesc declarațiile lui înainte de EURO, în care spunea ‘Îmi pasă mai mult de forța mea mentală decât de cea fizică’. Dar ai fost un eșec mental, ai fost un eșec din punct de vedere fizic, iar în rolul tău de căpitan, ai fost un eșec. Pentru mine, a fost un căpitan nedemn.” a declarat fostul mare fotbalist al Franței, citat de RMC Sport

Kylian Mbappe, umilit după eliminarea Franței de la EURO 2024

Cu toate acestea, Spania a reacționat rapid și a reușit să egaleze în minutul 21 prin Lamine Yamal cu o execuție de mare clasă. După doar patru minute, Spania a preluat conducerea după ce Jules Kounde a deviat nefericit mingea în propria poartă. Acest autogol a stabilit scorul final, deși ambele echipe au avut șanse să mai înscrie până la finalul meciului. 

Kylian Mbappe nu a reușit, însă, să facă diferența pentru Franța. După înfrângerea suferită, Kylian Mbappe a declarat că această competiție este un eșec pentru echipa sa

„În fotbal, ești bun sau nu ești bun. Eu nu am fost bun. E un EURO ratat pentru mine. Voiam să fiu campion european.

EURO pentru noi a fost un eșec. Am vrut să fim campioni europeni și nu suntem. Este fotbal. Trebuie să mergem mai departe. A fost un an lung, plec în vacanță să mă odihnesc, îmi va prinde foarte bine. O problemă fizică sau psihologică? Nu, asta a fost tot. Nu trebuie să complicăm prea mult fotbalul. Am fost buni și plecăm acasă, e simplu. Trebuie să mă odihnesc. Apoi, voi începe o nouă viață.” a transmis Kylian Mbappe, citat de jurnalistul Fabrizio Romano.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare