A renunțat la facultate pentru a se pregăti de Jocurile Olimpice? Gestul incredibil făcut de David Popovici

David Popovici, înotătorul de 19 ani care a făcut senzație la nivel mondial, a luat o decizie ce poate fi catalogată drept șocantă de unii oameni, pentru a putea aloca mai mult timp pregătirii participării sale la Jocurile Olimpice 2024, care vor avea loc la Paris, începând cu data de 26 iulie. Tânărul sportiv este student și a ales să își înghețe anul la Facultatea de Psihologie, din cadrul Universității București.

Multe dintre speranțele și șansele României la obținerea unei medalii la Olimpiada de la Paris vor sta în prestația campionului mondial din 2022.

David Popovici face totul pentru o medalie la Jocurile Olimpice! Studiile superioare, trecute pe planul secund

S-a putut observa un regres evident în evoluțiile lui David Popovici din 2023, iar acest lucru l-a determinat să ajungă la decizia de a renunța la studiile superioare pentru moment. Sesiunea de examene din cadrul Facultății de Psihologie l-ar fi solicitat extrem de mult pe acesta, întrucât ar fi avut mult de învățat, iar pregătirea pentru Jocurile Olimpice nu s-ar fi petrecut la un nivel care să permită obținerea unei medalii.

Rezultatele mai slabe din anul precedent au fost puse și pe seama Bacalaureatului, pe care David Popovici l-a trecut cu brio. Ulterior, în ciuda nenumăratelor oferte de studii primite din Statele Unite ale Americii, tânărul campion al României a luat hotărârea să obțină diploma în țara natală.

  • David Popovici a susținut un discurs în cadrul festivității de deschidere a anului universitar în care a devenit „boboc”.

CITEȘTE ȘI: David Popovici bate tot ce-i iese în cale! Sportivul, campion și la proba de 400 de metri liber! L-a nimicit pe Vlad Stancu, favoritul probei!

Conducerea Universității a susținut decizia sportivului

Sesiunea de examene s-ar fi suprapus cu probele din cadrul Jocurilor Euorpene de la Belgrad, care sunt programate să se desfășoare între 17 și 23 iunie. Conducerea Universității din București îl susține în totalitate pe sportiv, care beneficiază de un sprijin emoțional enorm pentru a-și putea atinge obiectivele.

Pe parcursul acestei luni, David Popovici a ieșit învingător din probele de 50 de metri liber, 100 de metri liber, 200 de metri liber și la proba de 400 de metri liber, la Campionatul Național de înot în bazin de 50 de metri pentru seniori.

Probele din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris în care va concura românul sunt cele de 100 de metri și de 200 de metri liber.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare