Bătaie în Giulești! 4 răniți și 5 mașini avariate în urma unui conflict între ultrași de la Rapid, Steaua și UTA

Partida dintre Rapid și UTA a fost precedată de un conflict între ultrașii celor două galerii. În bătaie s-au implicat și suporteri ai celor de la Steaua, înfrățiți cu galeria ardelenilor.

Rapid – UTA nu a însemnat doar spectacolul de pe teren. Partida a fost precedată de o bătaie în care au fost implicați aproximativ 45 de persoane.

4 răniți și 5 mașini avariate în urma unui conflict între ultrași de la Rapid, Steaua și UTA

Susținuți de un grup al suporterilor Stelei, arădenii au intrat în conflict cu mai mulți suporteri rapidiști. Potrivit Jandarmeriei, mai multe persoane au fost rănite și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„În legătură cu meciul de fotbal dintre echipele FC RAPID București și FC UTA Arad, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

În jurul orei 20:30, în zona Podului Grant, a avut loc un conflict între suporterii echipei FC Rapid și cei ai echipei oaspete, care erau însoțiți si susținuți de suporteri ai CSA Steaua București.

Astfel, un grup de aproximativ 50 de suporteri ai CSA Steaua București și ai FC UTA Arad și-au făcut apariția dinspre Piața Crângași spre stadion, pe breteaua din dreapta a Podului Grant, sens de mers catre Calea Giulesti, nerespectând locul de adunare pe care Jandarmeria Capitalei l-a recomandat acestora pentru adunare și deplasare sub protecția forțelor de ordine.

Jandarmii au preluat grupul la intrarea de pe breteaua de coborâre a podului și, în timp ce se deplasau către stadion, un grup consistent de suporteri rapidiști a venit dinspre Parcul 9 Mai, pe sub pod, către suporterii oaspeți și au aruncat cu pietre către aceștia.

Suporterii, acuzați de distrugere

În acest context, jandarmii au intervenit pentru aplanarea situației, ocazie cu care au stabilit identitatea a 45 dintre persoanele implicate, urmând a fi dispuse măsuri specifice, în conformitate cu prevederile cadrului legal în vigoare.

Totodată, Poliția Capitalei desfășoară măsuri specifice de cercetare la fața locului, fiind deschis un dosar penal „in rem”, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „distrugere” și „tulburare a ordinii și liniștii publice”, în conformitate cu prevederile Codului Penal.

Sub un alt aspect, patru persoane au necesitat îngrijiri medicale de specialitate, un suporter rapidist refuzând primirea acestora, dar nicio persoană nu a fost transportată la spital. De asemenea, în zona indicată au fost identificate cinci autoturisme avariate.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat legislația în vigoare conform celor prezentate mai sus”, a transmis Jandarmeria București.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare