Au început problemele înainte de Jocurile Olimpice de la Paris! Un prim atentat terorist a fost dejucat de autoritățile franceze

După cum se știe deja destul de bine, se vorbește foarte mult despre faptul că există un risc mare ca la Jocurile Olimpice de la Paris din vara acestui an să existe anumite tentative de atacuri teroriste.

Asta din simplul motiv că în Franța se află în prezent foarte mulți imigranți de religie musulmană, unii dintre ei fiind chiar islamiști destul de radicali, iar în ultimii zece ani în Hexagon s-au petrecut destul de multe astfel de episoade șocante.

Prima tentativă de atac terorist înainte de Jocurile Olimpice de la Paris a fost dejucată de autoritățile franceze pe data de 22 mai

Aceste temeri s-au dovedit recent justificate, întrucât, după cum informează jurnaliștii de la RMC Sport, recent, serviciile franceze de informații au reușit să dejoace o primă tentativă de atac terorist ce viza desfășurarea Jocurilor Olimpice.

Concret, pe data de 22 mai, Directoratul General de Siguranță Internă din Franța (DGSI) a reținut un tânăr imigrant în vârstă de 18 ani, care s-a mutat în Hexagon alături de părinții lui în 2023, pe motiv că acesta plănuia un atac terorist bazat pe fundamentalismul religios musulman asupra stadionului „Geoffroy-Guichard” din Saint-Etienne, acolo unde au fost programate să se dispute câteva meciuri de la turneul de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice.

În mod evident, el a negat acuzațiile, doar că în timpul cercetărilor au fost găsite în telefonul și laptopul său câteva poze, dar și un clip video, cu această arenă. Astfel, tânărul a fost reținut pe data de 26 mai și plasat în detenție temporar, până în momentul în care va începe procesul său.

Franța s-a confruntat cu 50 de astfel de episoade din 2017 până în prezent

Dezvăluirea a fost făcută de către Gerald Darmanin, ministrul de Interne din Franța, care a dorit să îi felicite cu această ocazie pe oamenii care s-au ocupat de dejucarea acestui atac pregătit la Saint-Etienne.

„Vreau să felicit serviciile de informații care și-au dovedit încă o dată mobilizarea totală pentru lupta împotriva terorismului și pentru protejarea țării noastre.

Acesta este primul atac dejucat raportat la Jocurile Olimpice Paris 2024 și Jocurile Paralimpice și al 50-lea atac dejucat de serviciile noastre de informații din 2017 până în prezent”, a transmis el.

Pe stadionul „Geoffroy-Guichard” din Saint-Etienne, acolo unde Metz, echipa antrenată de Ladislau Boloni, a pierdut joi seară cu scorul de 2-1 în turul barajului de menținere/promovare în Ligue 1, au fost programate să se dispute, în perioada 24-31 iulie, șase meciuri de fotbal din turneele masculine și feminine din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare