Ladislau Boloni, cu un pas în Ligue 2! Înfrângere pentru Metz în turul barajului cu St. Etienne

Metz, echipa antrenată de Ladislau Boloni, a disputat joi seară turul barajului de menținere/promovare în Ligue 1, în deplasare cu Saint-Etienne.

Din păcate pentru antrenorul român în vârstă de 71 de ani, formația sa a fost învinsă cu scorul de 2-1 și riscă să retrogradeze în Ligue 2 după doar un sezon petrecut pe prima scenă a fotbalului din Hexagon.

Echipa lui Ladislau Boloni a pierdut turul barajului de menținere în Ligue 1 cu Saint-Etienne, în deplasare, scor 1-2

Tabela a fost deblocată în minutul 19 de gazde, prin Ibrahim Sissoko, dar oaspeții au reușit să egaleze în minutul 45, grație golului marcat de Ismael Troare. Totuși, ultimul cuvânt l-au avut tot cei de la Saint-Etienne prin Irvin Cardona, cel care a punctat în minutul 81. Returul de la Metz a fost programat să se dispute pe data de 2 iunie, cu începere de la ora 18:00, ora României.

În cazul în care Ladislau Boloni ar retrograda în cele din urmă alături de Metz, acest lucru ar putea părea la prima vedere o contra-performanță destul de mare.

Însă, Adrian Ursea, fostul antrenor de la Nice, în prezent în Elveția, la Etoile Carouge, formație alături de care recent a reușit să promoveze din Liga 3 în Liga 2, a subliniat că Loți ar trebui să fie în primul rând extrem de apreciat pentru faptul că a promovat la finalul stagiunii trecute, dar și pentru că în acest sezon a reușit totuși să evite retrogradarea directă în Ligue 2, ducând Metz la acest baraj cu Saint-Etienne.

Antrenorul lui Metz este extrem de apreciat de un alt tehnician român care a performat în Franța

„Ce a făcut Loți acolo e enorm. Doar că i-a promovat sezonul trecut e un succes. Nici nu ne dăm seama la ce nivel e Boloni. Să obții o salvare de la retrogradare în Franța e ca și cum ai prinde un loc de cupă europeană în România. Ar trebui să-i facem o statuie lui Loți! Îi urez tot binele din lume. Nu am apucat să vorbim aproape deloc, fiindcă știu ce înseamnă să fii conectat la competiție. Fiecare secundă e prețioasă și nu-ți permiți să irosești timp.

Când am salvat pe Nice, eram cumva frustrat, că aș fi vrut mai mult. Dar am rămas mască atunci când oamenii mă felicitau. Și le ziceam <Μăi, ăsta e un minimum!>. Iar ei răspundeau <Νu, nu! Te păcălești foarte tare! Nici nu realizezi ce-ați făcut!”, a spus Adrian Ursea recent în exclusivitate pentru Sport pe Surse.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare