Adrian Mititelu și Mihai Rotaru, făcuți „pachet” de fostul președinte al Universității Craiova: „Parveniți în fotbal peste noapte. Nu pot să mă prostituez profesional!”

Adrian Mititelu și Mihai Rotaru au fost făcuți „pachet” de fostul președinte al Universității Craiova, Marcel Iancu, în prezent în vârstă de 64 de ani, cel care ocupa această funcție în 2011, atunci când clubul din Bănie a fost dezafiliat de FRF.

Ulterior, după cum se știe deja foarte bine, au fost create două entități diferite care acum susțin că sunt continuatoarele echipei înființate în 1948. Este vorba bineînțeles despre gruparea care poartă în acte numele de Universitatea Craiova, cea la care acționar majoritar este Mihai Rotaru, și despre FCU Craiova, formația patronată de Adrian Mititelu.

Adrian Mititelu și Mihai Rotaru au fost făcuți „pachet” de fostul președinte al Universității Craiova, Marcel Iancu

Ulterior momentului în care acesta din urmă a fondat entitatea denumită în prezent FCU Craiova, adică 2017, iar echipa a fost înscrisă în Liga 4, Marcel Iancu a ocupat funcția de președinte și la acest club pentru o scurtă perioadă, aceasta fiind de altfel ultima experiență avută până în prezent în fotbalul românesc de omul care de-a lungul timpului a mai activat la cluburi precum Astra Ploiești, FC Bihor sau Poli Timișoara.

El și-a exprimat pe Facebook motivele pentru care a ales să nu mai activeze în acest domeniu, iar printre ele se află și faptul că, în opinia sa, în prezent cele două cluburi din Craiova sunt conduse de oameni care au ajuns conjunctural în acest fenomen.

Am refuzat să merg pe la televiziuni sau să dau interviuri în care să vorbesc despre fotbal, pentru că nu-mi place să-i judec pe alții.

Am fost președintele clubului FC Universitatea Craiova la excluderea din fotbal de către FRF, în anul 2011, când, practic, Municipiul Craiova și Oltenia au rămas fără fotbal. Acum, Craiova are două echipe și mulți conducători meseriași parveniți în fotbal peste noapte.

Nu pot să mă prostituez profesional. Demnitatea este mult mai importantă decât banii. Pe banii lor, patronii fac ce vor, nu neapărat de fiecare dată ce trebuie”, a transmis Marcel Iancu.

Fostul conducător din Bănie l-a taxat pe patronul de la FCU pentru cum s-a comportat de-a lungul timpului cu Nicolo Napoli

În continuare, el l-a lovit pe Adrian Mititelu într-unul din punctele sale nevralgice, reprezentat de relația profesională pe care el a avut-o de-a lungul timpului cu Nicolo Napoli și a ținut să le recunoască fanilor lui FCU Craiova meritul avut la reînființarea echipei și la drumul parcurs de ea până în Superliga.

Eu, de exemplu, pe antrenorul principal Nicolo Napoli îl țineam la echipă mereu dacă avea rezultate. Știe fotbal și îl iubesc suporterii.

Suporterii mi-au rămas în suflet și-i voi iubi toată viața, pentru că mi-au dat puterea să lupt până la capăt să reafiliem echipa FC Universitatea Craiova și să pornim pe drumul reconstrucției și al revenirii în Liga 1 din Liga 4. Au fost senzaționali.

Sunt oameni de toată isprava, care au creat un puternic scut viu în fața echipei FC Universitatea Craiova. Fără ei, eram mult mai vulnerabili!”, a mai transmis fostul conducător al Universității Craiova.

În concluzie, el a ținut să sublinieze faptul că retragerea sa din fotbal a reprezentat cea mai bună decizie pe care ar fi putut să o ia la momentul respectiv:

Când am renunțat la fotbal, mi-am recăpătat viața. Mă sufocasem, au fost mulți neștiutori și mult prea multă durere”.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare