A venit la București pentru prietenul Ilie Năstase, dar nu a uitat nici de drama Simonei Halep! Boris Becker o pune pe româncă pe harta tenisului mondial: „Acum e curată”

Boris Becker a fost invitat de Ilie Năstase la premiera filmului său auto-biografic „Nasty”, prilej pentru fostul mare tenismen german să rememoreze anumite episoade care l-au avut în prim-plan pe român, dar și să transmită un mesaj special pentru Simona Halep.

Marele campion, care de-a lungul carierei sale a fost impresariat la un moment dat și de către Ion Țiriac, a scos în primul rând în evidență aspectele care l-au făcut pe Năstase să fie un personaj unic în istoria „sportului alb”.

Boris Becker, mesaj special pentru Simona Halep înainte de premiera filmului „Nasty”, auto-biografia lui Ilie Năstase

Cât despre Simona Halep, Becker și-a manifestat bucuria legată de faptul că sportiva din Constanța a primit acea reducere a suspendării din partea TAS, dar, pe de altă parte, a apreciat că româncei îi va fi destul de dificil, chiar dacă nu imposibil, să câștige un nou turneu de Grand Slam.

„Ilie este un nume mare în sport, este un nume mare în tenis, un prieten al meu, am jucat tenis împotriva sa în urmă cu 40 de ani. La Monte Carlo a fost primul meci, în 1984. Am fost fericit că am fost invitat, am vorbit cu el în urmă cu câteva minute, abia aștept să văd filmul.

Am fost noroc să joc la începutul anilor ’80, erau Ilie Năstase, John McEnroe, Jimmy Connors, Ivan Lendl, Bjorn Borg spre final. Era un personaj, o personalitate, un om de spectacol. Porecla lui este Nasty, există un motiv pentru asta, uneori era un pic cinic pe teren. Am doar amintiri plăcute.

(n.r. prima dată când l-a întâlnit pe Ilie Năstase) Eram tânăr, aveam 16 ani, eram un copil, l-am întâlnit prin intermediul domnului Țiriac, m-am antrenat cu el la Monte Carlo, am jucat un meci cu el. A fost întotdeauna o plăcere să împart terenul cu el. (n.r. despre extravaganțele lui Ilie Năstase) Nu era chiar neobișnuit în acea perioadă.

(n.r. despre Simona Halep) Sunt fericit că a revenit, sunt fericit că e curată, sunt fericit că poate juca tenis din nou. Cred că tenisul are nevoie de ea. A fost prezentă la Miami, am văzut-o jucând. E bine că o astfel de jucătoare își termină cariera pe terenul de tenis.

Reacție fabuloasă în legătură cu fostul mare tenismen român: „Uneori nici el nu știa ce făcea”

Da, era entuziasmant, nu știai niciodată la ce să te aștepți de la Ilie când juca tenis. Uneori, nici el nu știa ce făcea. Cred că acesta era șarmul său. Era întotdeauna entuziasmant de urmărit ca jucător și cred că are mulți fani în întreaga lume.

(n.r. dacă poate Simona Halep să mai câștige un turneu de Grand Slam) Nu știu, este un drum lung, îi urez toate cele bune. Sunt acolo Iga Swiatek, Sabalenka, Coco Gauff, jucătoare tinere de top, dar ea este o campioană, are mentalitate de campioană. Trebuie să îi dăm puțin timp să revină”, a spus Boris Becker înainte de a participa la premiera filmului „Nasty”. 

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare