„A trecut prin iad!”. Patrick Mouratoglou, remușcări pentru chinurile îndurate de Simona Halep

Patrick Mouratoglou (53 de ani), fostul antrenor francez de origine greacă al Simonei Halep (32 de ani), a acordat un interviu în premieră, după ce sportiva din România a înregistrat o victorie mare la TAS, în privința acuzațiilor din cazul de dopaj. Pedeapsa Simonei Halep a fost redusă de la patru ani la nouă luni, astfel că jucătoarea de tenis are dreptul de a reveni în circuit.

Recent, dubla campioană de Grand Slam a mărturisit faptul că antrenorul și-a recunoscut vina, în privința suplimentului contaminat cu Roxadustat.

Patrick Mouratoglou, „apăsat” de „iadul” îndurat de Simona Halep

Francezul, care conduce Academia Mouratoglou, a vorbit despre povestea de dopaj în care a fost implicată Simona Halep. A menționat faptul că situația poate deveni apăsătoare în asemenea cazuri, întrucât nu se știe niciodată dacă un sportiv poate stabili întâmplările petrecute cu adevărat.

„Ea nu știa dacă va putea juca din nou cândva. A trecut prin iad cu ceea ce s-a întâmplat cu povestea cu dopajul. Este înfricoșător pentru că nu știi dacă vei putea stabili ce s-a întâmplat cu adevărat”, a afirmat Mouratoglou, potrivit Tennis Channel

Patrick Mouratoglou a continuat, dezvăluind faptul că a urmărit zilnic ceea ce s-a petrecut în cazul Simonei Halep. S-a declarat ușurat de verdictul celor de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

„Să o avem înapoi este fantastic. Abia aștept să o văd jucând”

„De fapt, când a început, nici măcar nu ştiam ce s-a întâmplat, pentru că nu ai idee cum poţi avea această substanţă în urină. Şi atunci trebuie să cauţi şi trebuie să dovedeşti de unde provine, altfel primeşti pedeapsa maximă.

Bineînţeles că am urmărit situaţia zi de zi. Sunt foarte, foarte uşurat pentru ea, pentru că adevărul a prevalat în cele din urmă. Să o avem înapoi este fantastic şi pentru tenisul feminin.

Abia aştept să o văd jucând şi sunt sigur că şi mulţi oameni aşteaptă acest moment”, a comunicat Patrick Mouratoglou, conform sursei menționate anterior.

Halep a vorbit despre antrenorul francez

Simona Halep a vorbit, după decizia celor de la TAS, despre Patrick Mouratoglou. Sportiva din România s-a declarat dezamăgită de antrenor și de staff-ul acestuia, în urma recomandării produsului contaminat cu Roxadustat. Sportiva a apreciat, însă, faptul că Mouratoglou și-a recunoscut vina.

„Patrick și-a asumat încă din octombrie 2022. Toți cei de la Academie au semnat niște formulare că ei mi-au recomandat aceste suplimente. Într-adevăr, aceste formulare nu au fost date public. Dar tribunalul de la Londra a știut că ei mi-au recomandat aceste suplimente”, a declarat Simona Halep, conform celor de la Antena 3 CNN.

  • Simona Halep se pregătește să revină pe teren la Miami Open, competiție care începe pe 19 martie.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare