Wild-card pentru Simona Halep! Organizatorii au confirmat invitația pentru sportiva din România

Simona Halep (32 de ani, locul 1136 WTA) continuă să lupte pentru statutul în clasamentul mondial, după ce a fost nevoită să o ia de la zero ca urmare a suspendării pentru dopaj.

Simona Halep va primi un wild-card la turneul WTA de la Iași

Halep nu a jucat vreun meci oficial timp de un an și jumătate, iar acest lucru a făcut ca fostul lider mondial să se prăbușească în clasamentul WTA. Tocmai din acest motiv, Simona a ratat prezența în cadrul mai multor turnee importante, însă va primi un wild-card pentru competiția de la Iași, 21-26 iulie.

Anunțul i-a aparținut lui Daniel Dobre, directorul acestui turneu, care a numit celelalte jucătoare de tenis care vor fi prezente la Iași.

„În afară de jucătoarele noastre din România, care aproape în grup au confirmat prezenţa, Andrei Pavel vrea să îl aducă pe Nadal, eu vreau să o aduc pe Simona Halep şi are un wild card pregătit. Şi sperăm să fie acolo. Pe lângă jucătoarele consacrate, Irina Begu, Ana Bogdan, Jacqueline Cristian, Gabi Ruse, Monica Niculescu, care va veni la dublu, ca şi anul trecut, avem jucătoarele tinere care au început să confirme, Anca Todoni, Miriam Bulgaru.

Deci, la fete, clar vom avea cele mai bune jucătoare din România, plus jucătoare din, sper eu, primele 50, poate chiar mai sus, care vor dori să pregătească cât mai bine Olimpiada de la Paris, care va fi pe zgură. Acest turneu de (WTA) 250 înseamnă o vizibilitate mai mare, vine cu responsabilitate mai mare.

Trebuie investit mai mult, pentru ca spectacolul să fie de o calitate mai mare, deci efortul va fi mai mare, dar şi rezultatele vor fi pe măsură. Mă bucur că am ajuns cu acest turneu la un grad atât de înalt. Calificările vor fi de 24 de jucătoare şi 4 wild card-uri, vor fi pentru jucătoarele din România.

Pe tablou se schimbă un pic vor fi două wild card-uri, plus două locuri rezervate jucătoarelor foste câştigătoare de Grand Slam, foste număr 1, care oricând pot să aplice. Spre exemplu, Simona Halep poate să o facă, poate să o facă Kerber sau Osaka, nu contează cine. Ele au acest drept rezervat de a juca aici”, a declarat Daniel Dobre, potrivit agerpres.ro.

Simona Halep nu va evolua la Jocurile Olimpice de la Paris

Din punct de vedere matematic, Simona Halep nu poate acumula numărul necesar de puncte pentru a intra în Top 400 la nivel mondial până la data limită. Termenul este reprezentat de ziua de 10 iulie.

Pe lângă acest aspect, este esențial de precizat faptul că renumita jucătoare de tenis din România nu poate beneficia de un wild-card, întrucât regulile Jocurilor Olimpice sunt diferite față de cele ale competițiilor din circuitele WTA și ATP.

Potrivit freelancer-ului Daniel Radu, unul dintre cei mai buni jurnaliști în materie de tenis, care a folosit sistemul de calificare la Olimpiadă, Simona Halep mai poate acumula maximum 131 de puncte până la data de 10 iulie, insuficiente pentru o prezență „miraculoasă” la Paris.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare