Walter Zenga a propus transferul unui portar român în Serie A: „L-aș lua pe el”

Ajuns la 64 de ani, Walter Zenga a rămas unul dintre cei mai buni portari din istoria Italiei, iar antrenorul care a trecut și prin România a propus transferul unui „tricolor” la un club din Serie A.

Ionuț Radu, propus de Walter Zenga la Empoli

Empoli se află în căutarea unui portar în această vară, după ce Elia Caprile a revenit la Napoli, ca urmare a expirării împrumutului. Favoritul grupării din Toscana în momentul de față este Maarten Paes, care evoluează pentru FC Dallas, însă Walter Zenga este de altă părere.

Fostul mare portar italian consideră că Ionuț Radu este cea mai bună variantă pentru Empoli la ora actuală, mai ales că românul vrea să plece de la Inter.

„L-aș lua pe Radu, pentru că a făcut meciuri mari în campionatul din Franța, când a jucat pentru Auxerre”, a spus Walter Zenga.

Ionuț Radu a evoluat pentru Auxerre în sezonul 2022/2023, sub formă de împrumut de la Inter. Chiar dacă a avut evoluții bune, portarul român nu a putut continua în Ligue 1, asta deoarece clubul din Franța nu a avut opțiunea unui transfer definitiv.

Ionuț Radu vrea să plece definitiv de la Inter

În cei 11 ani de când a semnat cu Inter, Ionuț Radu a evoluat mai mult pentru echipa secundă a clubului și a fost împrumutat în fiecare sezon din ultimii ani. Portarul român s-a săturat însă de această situație și vrea să plece definitiv de la campioana Italiei, a anunțat jurnalistul Nicolo Schira.

Pe urmele românului se află Genoa și Empoli, iar cele două echipe fac pași mici în privința transferului. Ionuț Radu mai are un an de contract cu Inter, însă vrea să se despartă încă din această vară de clubul de care aparține.

Reamintim că Inter le-a cerut de la Bournemouth nu mai puțin de 8 milioane de euro pentru transferul definitiv al lui Ionuț Radu, însă clubul englez nu a activat clauza, astfel că goalkeeper-ul a revenit în Italia în această vară.

Trecut pe la FCSB și Dinamo, Ionuț Radu a ajuns în Italia în anul 2013, la Pergolettese Youth. Ulterior, portarul a fost transferat de Inter Milano și a fost împrumutat de-a lungul anilor la formații precum Avellino, Genoa, Parma, Cremonese, Auxerre sau Bournemouth.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare