Virgil van Dijk, atac câtre arbitrul Felix Zwayer pentru eliminarea Olandei de la EURO 2024! „Arbitrul a fugit la vestiare atât de rapid”

Olanda a fost eliminată de la EURO 2024, după ce a fost învinsă de Anglia în semifinale, scor 2-1. Virgil van Dijk a fost unul dintre stâlpii de bază din gruparea batavă și nu întelege cum s-a ajuns în postura ca echipa sa să fie eliminată.

Virgil van Dijk, „Am rămas cu mâna goală”

Olandezii au deschis scorul prin Xavi Simons. Imediat, englezii au răspuns prin Harry Kane, după un penalty controversat acordat de centralul Felix Zwayer, cel care a arbitrat și meciul România – Olanda. Golul victoriei Angliei a venit pe final, când Ollie Watkins a șutat din unghi și l-a învins pe Verbruggen.

Cel mai controversată fază a fost chiar penalty-ul obținut de Harry Kane. Centralul Zwayer a dictat penalty pentru Anglia după un duel dintre Harry Kane și Denzel Dumfries, dar chiar și experții englezi au declarat faptul că decizia luată de arbitrul german a fost una greșită.

La finalul partidei, Virgil van Dijk s-a arătat foarte dezamăgit și a dat de înteles faptul că arbitrul Felix Zwayer i-a dezavantajat pe batavi în meciul din Dortmund.

„Când primești gol atât de târziu, este oribil. Dai totul pe teren, toată lumea dă tot ce poate, iar apoi pierzi așa în ultimul mnut. Este oribil.

Am simțit că putem face 2-1, dar asta nu s-a întâmplat și acum am rămas cu mâna goală.

Spune totul faptul că arbitrul a fugit la vestiare atât de rapid după finalul meciului, dar nici nu vreau să dau vina pe el. Nu știu ce să spun, doare foarte tare.” a transmis căpitanul batav Virgil van Dijk.

Gareth Southgate este deja cu gândul la marea finală

Gareth Southgate s-a arătat foarte fericit după calificarea Angliei în finala Campionatului European și a avut doar complimente la adresa jucătorilor. Totodată, Gareth Southgate și-a avertizat elevii că pe Anglia o așteaptă poate cel mai dificil meci de la turneul final.

A fost o noapte specială și sperăm că a fost la fel pentru toată lumea de acasă. Cred că prestația noastră a fost foarte bună. Știam că Olanda are jucători cu multă calitate și te pot pedepsi, așa cum au făcut-o. Jucătorii noștri de la mijlocul terenului, în special Foden, au găsit spații, iar ei au fost nevoiți să schimbe mereu.

Bukayo a făcut o treabă foarte bună. A început ca fundaș lateral și s-a apărat ca o extremă de multe ori. A fost una dintre acele seri în care toți jucătorii trebuie să fie foarte flexibili. Am fost mulțumiți de felul în care au jucat Phil Foden și Harry Kane. Avem o bancă bună, aveam prospețime și știam că Ollie Watkins are acele pătrunderi în spatele apărării.

Pentru asta am venit aici și la asta muncim de doi ani. Trebuie să ne bucurăm în această seară, dar trebuie să ne revenim repede, pentru că avem cu o zi mai puțin la dispoziție față de echipa care a fost cea mai bună la acest turneu final.” a spus selecționerul englez, la finalul partidei.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare