VIDEO | Iga Swiatek este noua campioană de la Roland Garros! Poloneza și-a călcat adversara în picioare în marea finală!

Iga Swiatek (locul 1 WTA), a obținut marea victorie în ultimul act al acestei ediții de la Roland Garros. Sportiva din Polonia nu a avut absolut nicio emoție în fața Jasminei Paolini (locul 15 WTA), „dezmembrând-o” în două seturi.

Tenismena din fruntea clasamentului mondial nu i-a dat vreo șansă italiencei, pe care a învins-o cu 6-2, 6-1, triumfând în prestigiosul turneu de Grand Slam din capitala Franței.

Iga Swiatek, victorie fără emoții la Roland Garros

Astfel, tenismena poloneză în vârstă de 23 de ani a cucerit al patrulea titlu din carieră pe zgura pariziană. Iga Swiatek a ieșit învingătoare la Roland Garros și în edițiile din 2020, 2022 și 2023. De asemenea, anul 2022 i-a adus și triumful de la US Open.

Totuși, sportiva din fruntea clasamentului WTA ar fi putut să nu ajungă până în ultimul act al turneului de la Paris. În turul secund al competiției, Iga Swiatek a trecut cu greu de Naomi Osaka, fost lider mondial.

Jucătoarea din Polonia a tras unele concluzii esențiale după acea partidă, iar acum a avut nevoie de doar o oră și opt minute pentru a trece de Jasmine Paolini în finală.

Sursă Video: YouTube@Roland-Garros

În setul cu numărul doi, Iga Swiatek a condus și cu 5-0, continuându-și parcursul fenomenal din actul de debut (6-2).

În turneele de Grand Slam, Jasmine Paolini nu a izbutit să atingă decât faza optimilor de finală, asta o singură dată. S-a întâmplat la începutul anului 2024, la Australian Open. În cadrul Roland Garros, italianca nu reușise să treacă niciodată de turul secund, spărgând ghinionul la această ediție. Totuși, în ciuda performanței pe care a izbutit-o, Paolini s-a prezentat lamentabil în ultimul act de la Paris. După cum era de așteptat, Iga Swiatek și-a demonstrat superioritatea, însă fanii tenisului se așteptau la o reacție mai serioasă a sportivei din Italia.

  • În faza semifinalelor, Jasmine Paolini a dispus de rusoaica Mirra Andreeva.
  • De partea cealaltă, Iga Swiatek a învins-o pe Cori Gauff.
  • Duminică, pe data de 9 iunie, se va disputa și finala masculină de la Roland Garros. Alexander Zverev va da piept cu ibericul Carlos Alcaraz, anunțându-se un meci de cinci stele.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare