Victorie uriașă pentru Dinamo în „războiul” cu fotbaliștii aduși de Pablo Cortacero. Decizia luată de Înalta Curte de Casație și Justiție

Dinamo a obținut o victorie uriașă la Înalta Curte de Casație și Justiție în procesul cu trei dintre fotbaliștii aduși în „Ștefan cel Mare” în perioada de tristă amintire pentru fanii „câinilor”, în care echipa alb-roșie a ajuns să fie condusă de „administrația” Pablo Cortacero.

După cum se știe deja destul de bine, în urma acelei perioade s-a ajuns ca societatea care administrează activitatea echipei de fotbal aflate în prezent în Superliga, „SC Dinamo 1948 SA”, aflată în continuare în procedură de reorganizare judiciară, să înregistreze datorii foarte mari către fotbaliștii care au evoluat în intervalul respectiv în tricoul alb-roșu.

Victorie uriașă pentru Dinamo la Înalta Curte de Casație și Justiție

În urma declansării procedurii de insolvență, proces gestionat de către administratorul judiciar reprezentat de firma „RTZ & Partners SPRL”, s-a dispus ca majoritatea jucătorilor aflați în această situație să primească mult mai puțini bani decât aveau în mod normal de încasat, în vreme ce în cazul altora s-a ajuns chiar ca ei ei să nu mai poată primi nimic, din cauza faptului că ei au dispărut pur și simplu de la masa credală, întrucât nu au avut la Dinamo contracte de muncă, ci contracte de activitate sportivă.

Cea mai complicată speță pentru dinamoviști, singura care a rămas „în picioare”, este aceea reprezentată de Diego Fabbrini, Juan Camara, Ismael Lopez și Rene Hinojo. Ei clamează în continuare achitarea de către Dinamo a unei datorii cumulate în valoare de 1.156.000 de euro și, pentru a atinge acest deziderat, au contestat în toamna anului trecut la tribunal aprobarea noului plan de reorganizare creionat de administratorul judiciar din „Ștefan cel Mare”, element esențial pentru ieșirea din insolvență a echipei.

La finalul lui 2023, Curtea de Apel București le-a respins celor patru fotbaliști această cerere de suspendare a planului de reorganizare, iar ei au mers mai departe și s-au adresat Înaltei Curți de Casație și Justiție.

„Câinii” au scăpat de problemele generate de situațiile lui Juan Camara, Ismael Lopez și Rene Hinojo

În cursul zilei de joi, a avut loc înfățișarea la instanța supremă, iar aceasta a furnizat soluția, încă doar în cazul lui Camara, Lopez și Hinojo, vineri dimineața.

Judecătorii de la ÎCCJ au respins această solicitare a celor trei pe motiv că ar fi nefondată și astfel a picat în cazul lor posibilitatea de sesizare a Curții Constituționale în baza unei eventuale excepții de neconstituționalitate, element invocat anterior de avocata fotbaliștilor, Carmen Radu.

De asemenea, s-a decis ca cei trei fotbaliști să achite o sumă de aproximativ 6.000 de lei către „Asociația Peluza Cătălin Hîldan”, acționar minoritar în prezent în cadrul „SC Dinamo 1948 S.A.”, entitate implicată în această speță în baza faptului că, la momentul în care s-au adunat acele datorii către jucători, reprezenta singurul acționar activ în societate, pentru că Pablo Cortacero cedase pachetul majoritar de acțiuni către Dorin Șerdean, iar acesta din urmă era pur și simplu de negăsit la acea vreme și nu întreprindea niciun fel de activitate în cadrul organizației.

Soluția furnizată de către judecători

„Respinge ca nefondat recursul declarat de recurenţii Ismael Lopez Blanco, Juan Del Carmen Camara Mesa şi Rene Roman Hinojo împotriva deciziei civile nr. 60A/17.01.2024, în ceea ce priveşte dispoziţia de respingere a cererii de sesizare a Curţii Constituţionale a României. Obligă recurenţii la plata sumei de 6.094,06 lei către intimata Asociaţia Peluza Cătălin Hîldan Dinamo”, este soluția furnizată de ÎCCJ în această speță.

Rămâne acum de văzut ce se va decide în cazul lui Diego Fabbrini, de acum singurul aspect care împiedică aprobarea definitivă a planului de reorganizare modificat al „SC Dinamo 1948 S.A.”. Potrivit prosport.ro, s-ar fi luat deja hotărârea și în cazul italianului, fiind vorba despre același deznodământ ca în cazul celorlalți trei.

Doar că reclamanții din acest dosar nu au de gând sub nicio formă să renunțe și intenționează să se adrese Curții Europene pentru Drepturile Omului, după cum a dezvăluit avocata lor în exclusivitate pentru Sport pe Surse.

E vorba despre un grup de personaje organizate în jurul acelorași structuri dinainte de 1989. Nu au niciun interes să respecte jucătorii. Dacă justiția din România nu se va manifesta în sensul respectării legalității, fotbaliștii sunt deciși să meargă cu dosarul la Curtea Europeană. Există riscul major să primim o altă bilă neagră la nivel de justiție. Va afla iar un întreg continent despre ce se întâmplă în România. Nu ne ajunge câtă publicitate negativă avem?”, a spus Carmen Radu.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare