EXCLUSIV ”Jucătorii vor apela la Curtea Europeană”. Avocata lui Diego Fabbrini ține Dinamo sub presiune în procesul de un milion de euro

Avocata lui Diego Fabbrini, Carmen Radu, a fost prezentă azi la Înalta Curte la recursul împotriva lui Dinamo privind datoriile față de patru foști fotbaliști ai roș-albilor. Ea îi mai reprezintă pe Juan Camara, Ismael Lopez și Rene Hinojo. Instanța a rămas în pronunțare

Avocata lui Diego Fabbrini e coșmarul lui Dinamo la ÎCCJ

Dinamo caută soluții să iasă cât mai rapid din starea de insolvență, dar unul dintre obstacolele cele mai serioase provine dinspre cvartetul Diego Fabbrini – Juan Camara – Ismael Lopez – Rene Hinojo. Cei patru foști jucători au ajuns până la Înalta Curte cu demersurile juridice menite să-i ajute să recupereze datorii cumulate de 1.156.000 euro. Asta după ce, la sfârșitul anului trecut, Curtea de Apel le-a respins cererea de suspendare a noului plan de reorganizare al lui Dinamo.

Avocata Carmen Radu se luptă în instanță pentru a recupera banii celor 4 dinamoviști

Avocata lui Diego Fabbrini vrea recunoașterea jucătorilor ca salariați

Prin decizia Tribunalului București, care a validat planul financiar B propus de club, fotbaliștii au dispărut de la masa credală. Instanța i-a șters pur și simplu de pe listă fiindcă aveau contracte de activitate sportivă, nu de muncă. Nu i-a asimilat salariaților, care și-au încasat drepturile financiare restante.

Litigiul a intrat azi pe rolul Înaltei Curți. Aceasta e chemată să se pronunțe asupra unei excepții de neconstituționalitate. Iar finalitatea vizată ar fi ca ÎCCJ să dea o soluție care să determine rejudecarea speței. Și, mai departe, recunoașterea fotbaliștilor drept salariați, cu consecința impunerii către Dinamo a obligației de a le plăti toți banii din urmă.

În sălile Înaltei Curți stă soarta a peste un milion de euro din calculele de insolvență ale ”câinilor”

Audierile de azi de la ÎCCJ ale reprezentanților au durat aproape un ceas. Instanța a rămas în pronunțare. E puțin probabil ca verdictul să vină în cursul aceleiași zile, pentru că ambele părți au depus concluzii scrise ample, care necesită consultare din partea celor trei judecători.

”Sunt interese enorme la mijloc”

Carmen Radu îi apără în instanțele românești pe cei patru jucători, care au și avocați separați în țările lor de origine. E vorba despre echipe juridice transnaționale care se luptă să recupereze de la Dinamo suma negată, deocamdată, în sistemul juridic intern.

„Îmi dau seama că sunt interese enorme la mijloc. Ne luptăm, de fapt, cu Ministerul de Interne, fiindcă, în realitate, APCH înseamnă CS Dinamo. E o chestie la vedere deja, pe conturile lor de pe rețelele sociale, unde se vorbește despre CS Dinamo alias APCH. Asociația face regulile jocului”, a punctat Carmen Radu în exclusivitate pentru sportpesurse.ro.

Și a continuat: „E vorba despre un grup de personaje organizate în jurul acelorași structuri dinainte de 1989. Nu au niciun interes să respecte jucătorii. Dacă justiția din România nu se va manifesta în sensul respectării legalității, fotbaliștii sunt deciși să meargă cu dosarul la Curtea Europeană. Există riscul major să primim o altă bilă neagră la nivel de justiție. Va afla iar un întreg continent despre ce se întâmplă în România. Nu ne ajunge câtă publicitate negativă avem?”.

”Am ținut foarte mult să ajungem la Înalta Curte, care întruchipează maximum de profesionalism în sistemul juridic. Sperăm că măcar pe ultima sută de metri vom obține o hotărâre favorabilă, legală”, Carmen Radu, avocat

”Înscrisuri care probează contabilități frauduloase la Dinamo”

Ea a invocat și împiedicarea accesului la justiție pentru clienții săi: ”Acest lucru s-a manifestat încă de la începutul anului trecut, când Fabbrini a prezentat acel set de documente cu contracte simulate, contracte de cesiune a drepturilor TV, de mecenat cu firma domnului Badea și altele. Acum e vorba despre impunerea unor cheltuieli financiare semnificative adiționale în raport cu toți cei 106 creditori participanți în procedura de insolvență”.

Juan Camara are de recuperat de la Dinamo suma de 145.000 euro. Sursa: facebook

A extrapolat tema: ”Am prezentat înscrisuri care fac dovada unei contabilități frauduloase la Dinamo, implicarea MI. N-ai cum să-i echivalezi pe jucători unor liber profesioniști, iar personalului auxiliar să-i dai satisfacție în insolvență prin plata datoriilor. Jucătorii sunt însăși rațiunea de a fi a clubului, fără de care n-ar exista niciun auxiliar”.

”Unii colegi mi-au sugerat să-mi mai verific frânele la mașină”

Carmen Radu mai spune că ”unii colegi mi-au sugerat să-mi mai verific frânele la mașină din când în când. Dar nu mi-e teamă de nimic. E curios cum Dinamo are un discurs în țară și a avut cu totul altă atitudine la FIFA, unde jucătorii au obținut decizii definitive. Li s-au recunoscut creanțele drept salarii în baza unor raporturi de muncă. Dinamo n-a mai zis nimic acolo, că ar fi însemnat să declare că nu respectă regulamentele FIFA. În țară însă merge, nu?”.

Lista datoriilor lui Dinamo către cei patru jucători

Rene Hinojo – 570.000 euro

Ismael Lopez – 355.000 euro

Juan Camara – 145.000 euro

Diego Fabbrini – 86.000 euro

  • 74 de meciuri au adunat împreună la Dinamo (2019-2021) cei patru stranieri aflați în litigiu cu ”câinii”: Fabbrini – 52, Camara – 12, Lopez – 8, Hinojo – 2

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare