Vestea surprinzătoare pe care a primit-o Simona Halep de la WTA. Nu se mai aştepta la aşa ceva după ce a ratat turneu după turneu

Simona Halep traversează, până acum, un an 2024 de coşmar. Chiar dacă erau perspective frumoase, având în vedere că TAS i-a redus la 9 luni suspendarea iniţială de 4 ani, dictată de ITIA, lucrurile nu au decurs aşa cum sportiva de 32 de ani spera.

A jucat un singur meci întreg, cel cu Paula Badosa de la Miami Open 2024, când a şi fost învinsă, dar, apoi, din cauza accidentărilor, traiectoria a fost una dezamăgitoare.

De asemenea, Simona Halep a abandonat în setul al doilea al meciului cu McCartney Kessler (24 de ani, 123 WTA), de la Trophee Clarins, la scorul de 7-5, 2-3.

Halep urcă trei locuri în clasamentul WTA

Veştile proaste au curs în continuare pentru jucătoarea noastră. A fost ignorată de organizatorii turneului Roland Garros 2024, care nu i-au acordat un wild-card, iar prezenţa la Jocurile Olimpice 2024 pare utopică.

Totuşi, o rază de soare a ieşit şi pe strada ei. Care n-o încălzeşte prea mult, ce-i drept. Simona Halep a aflat, luni dimineaţă, că a urcat trei locuri în clasamentul WTA, ajungând până pe 1.136.

În continuare, cea mai bine clasată româncă rămâne Sorana Cârstea, aflată pe locul 30 WTA. Ana Bogdan a „căzut” o poziţie, până pe 64 WTA. Jaqueline Cristian este pe 69 WTA, iar Irina Begu pe 127.

Amelie Mauresmo a explicat situaţia lui Halep

Amelie Mauresmo, fosta jucătoare din Franța, acum director al turneului de Grand Slam, Roland Garros, a dezvăluit motivele pentru care Simona Halep nu a primit un wild-card.

În primul rând, ea a spus că Simona Halep nu a fost exonerată definitiv de vină în acel scandal de dopaj în urma verdictului favorabil primit de la TAS, pentru că, forul de la Lausanne nu a anulat în totalitate soluția inițială furnizată de ITIA, care a dictat patru ani de suspendare, ci doar a redus acea sancțiune la nouă luni.

„Dacă Simona ar fi fost exonerată în apelul ei de la tribunalul sportiv, poate că am fi luat o altă decizie. Astăzi, ea nu a fost exonerată de pedeapsă.

Am simțit să favorizăm alte jucătoare și sportive din Franța, unele mai tinere, mai degrabă decât Simona, având în vedere tot ce s-a întâmplat.

Mai era și Caroline Wozniacki, care făcuse o cerere. Acestea sunt alegeri foarte grele de făcut. Știm că provocăm dezamăgire și întotdeauna este dificil”, a spus Amelie Mauresmo, citată de Eurosport.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare