Vestea foarte bună pe care a primit-o Edi Iordănescu înaintea antrenamentului de azi al naţionalei, în Germania

Echipa naţională a României a plecat luni, 10 iunie 2024, în Germania, cu o săptămână înainte ca tricolorii să debuteze la EURO 2024, în partida cu Ucraina.

Selecţionerul a avut emoţii cu 4 jucători care au acuzat diferite accidentări. Dar pentru antrenamentul de marţi a primit o veste bună.

Alibec revine la antrenamentele conduse de Edi Iordănescu

Staff-ul naționalei a recuperat 3 dintre accidentați, iar acum și cel de-al 4-lea va intra în programul normal de pregătire al echipei, anunţă Digisport.

Denis Alibec s-a pregătit separat până acum, însă de azi va intra în programul normal al naționalei. El va fi 100% apt de joc la ora meciului cu Ucraina (luni, 17 iunie, ora 16:00). De asemenea, Andrei Burcă, Adrian Rus și Răzvan Marin şi-au revenit şi ei.

Primul antrenament al echipei naționale a României în Germania este programat marți, de la ora 11:30 (ora României).

Programul naționalei la Euro 2024

  • 17 iunie, ora 16:00: ROMÂNIA – Ucraina (Allianz Arena, Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)

Grupa A: Germania, Scoția, Ungaria, Elveția
Grupa B: Spania, Croația, Italia, Albania
Grupa C: Slovenia, Danemarca, Serbia, Anglia
Grupa D: Olanda, Austria, Franța, Polonia
Grupa E: Belgia, Slovacia, România, Ucraina
Grupa F: Turcia, Portugalia, Cehia, Georgia

Mihai Stoichiță, optimist

În momentul plecării în Germania, Mihai Stoichiță a oferit mai multe declarații. Oficialul FRF a dezvăluit care este obiectivul României la EURO 2024 și a făcut o comparație cu Mondialul din 1994, atunci când trupa lui Anghel Iordănescu a ajuns în sferturile de finală și a fost una dintre cele mai bune naționale ale turrneului final din America.

„Vrem să trecem de grupe, apoi orice este posibil. Cine se gândea înainte de Campionatul Mondial din 1994 că vom ajunge în sferturile de finală?

Într-adevăr, atunci aveam mai mulți jucători la echipe importante din Europa, însă acum avem un efectiv tânăr, chiar cred că avem una dintre cele mai tinere echipe de la acest european.

Cred că jucătorii noștri urmează să joace pentru echipe importante din continent. Asta cred eu că este diferența: existau jucători deja consacrați”, a declarat Mihai Stoichiţă.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare