Ultrașii din România nu prind top 10 galerii din lume! Primul loc este ocupat de fanii unei echipe din Africa

Ultrașii din România nu prind top 10 galerii din lume. Într-un clasament al celor mai fanatici suporteri din lume, realizat în anul 2022, suporterii români nu au avut loc. Fotbalul fără suporteri este egal cu zero, iar ultrașii de pe stadioane dau culoare fotbalului, prin cântece, scenografii și devotament față de clubul pe care-l susțin.

Topul a fost realizat de cei de la Ultras World, iar unele nume prezente pe listă ar putea reprezenta o surpriză pentru unii. Primul loc al topului este ocupat de suporterii unei echipe de fotbal din Africa.

Ultrașii din România nu prind top 10 galerii din lume

Suntem obișnuiti cu atmosfera de senzație făcută de ultrași pe stadioanele țării, la meciurile unor echipe precum Dinamo, FCSB, Rapid sau Steaua. E drept, uneori își pot da în petec, devenind agresivi, însă fotbalul ar fi mult mai sărac fără ei. Ultrașii români nu au reușit să intre în topul celor mai fanatice galerii din lume, realizat în anul 2022.

Pe locul 10 în acest clasament se află suporterii lui AC Milan, vestiții ultrași din Curva Sud Milano. Parcursul foarte bun al milanezilor din ultimii ani li se datorează lor, într-o mare măsură, întrucât au fost prezenți peste tot pentru AC Milan, indiferent de zi sau anotimp. Următoarele patru poziții sunt ocupate de suporterii lui Eintracht Frankfurt (locul 9), AIK Stockholm (locul 8) și de două grupări de ultrași din Polonia. Legia Varșovia (locul 7) și Lech Poznan (locul 6) beneficiază de suportul unor nuclee dure de fani, care au arătat, de-a lungul timpului, de ce sunt în stare, mai ales în fața celor de la UEFA, pe care i-au „fentat” de multe ori, atunci când a venit vorba de show-uri pirotehnice sau de afișarea unor scenografii.

Pe poziția a 5-a în topul celor mai tari galerii din lume se află vecinii noștri, sârbii de la Steaua Roșie Belgrad. Aceștia sunt recunoscuți pe plan mondial pentru agresivitatea lor, iar meciurile echipei lor contra rivalei de moarte, Partizan Belgrad, fac înconjurul lumii de fiecare dată. Locul patru este ocupat de elvețienii de la FC Basel, suporterii clubului dominând peisajul ultra din „Țara Cantoanelor”.

Primele trei poziții din acest top

Locul trei este ocupat de suporterii formației marocane Olympic Safi, care creează o atmosferă senzațională la meciurile favoriților, unică în lume. Pe poziția secundă a clasamentului se află ultrașii lui Olympique Marseille, cunoscuți pentru violența pe care o pot etala uneori. În anii precedenți, aceștia au pus forțele de ordine în dificultate de foarte multe ori, în momentele în care au vrut să se facă înțeleși.

Iată-ne ajunși și la prima poziție din topul suporterilor, pe care se află tot niște marocani. Suporterii lui Wydad Casablanca se află în fruntea clasamentului realizat în 2022, pe merit, după ce au uluit pe toată lumea prin scenografiile lor, în special prin cele de la derby-urile cu Raja Casablanca, marea rivală.

Când se gândesc la Casablanca, unii oameni rememorează scene din celebrul film al lui Michael Curtiz. Există, însă, foarte multe persoane care ajung acolo din postura de turiști, pentru a-i vedea în acțiune pe ultrașii lui Wydad, în mod special. Suporterii marocani au lăsat o impresie fantastică la Campionatul Mondial desfășurat în Qatar, unde i-au dominat copios pe fanii francezi, în semifinala Cupei Mondiale.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare