Topul celor mai scumpi jucători vânduți de FCSB. Gigi Becali a încasat de pe urma lor peste 60 de milioane de euro

Gigi Becali se laudă că a câștigat din fotbal peste 220 de milioane de euro, din transferuri, trofee și contracte de sponsorizare, dar tot este în minus și are de recuperat aproape 15 milioane de euro. Cel puțin așa spunea la finalul sezonului trecut, când căuta un „mușteriu” să-i vândă clubul. Patronul FCSB este liderul din SuperLiga la capitolul sume încasate de vânzarea fotbaliștilor la formații din străinătate. Din primele zece tranzacții a câștigat peste 60 de milioane de euro.

Gigi Becali, patronul din SuperLiga României care vinde cel mai bine

Gigi Becali este patronul din SuperLiga României care a fost cel mai activ pe piața transferurilor și a încasat cei mai mulți bani din vânzarea jucătorilor, deși a avut și câteva eșecuri răsunătoare, așa cum s-a întâmplat în cazurile Mihai Costea și Andrea Compagno, atacanți pe care i-a vândut pe mai nimic, deși l-au costat aproape trei milioane de euro. Interesant este faptul că în ambele situații a cumpărat de la Adrian Mititelu.

Patronul FCSB a fost de cele mai multe ori un afacerist dibace, care a știut să-și promoveze și să-și vândă marfa. Ultimul exemplu spectaculos este transferul lui Dennis Man la AC Parma. Jucătorul l-a costat 400.000, dar l-a vândut cu 13 milioane de euro. 11 milioane i-a primit când s-au semnat actele, iar alte două milioane de euro au ajuns în România sub formă de bonusuri.

Gigi Becali a spus într-un interviu că are de recuperat de la FCSB aproape 15 milioane de euro, asta deși a câștigat o avere doar din transferuri. Primele zece tranzacții i-au adus aproape 60 de milioane de euro.

Topul celor mai scumpi jucători vânduți de FCSB:

Vlad Chiricheș – la Tottenham, pentru 9,5 milioane de euro (2013-2014)

Florin Gardoș – la Southampton, pentru 6,8 milioane de euro (2014-2015)

Mirel Rădoi – la Al-Hilal, pentru 6 milioane de euro (2008-2009)

Bogdan Stancu – la Galatasaray pentru 5 milioane de euro (2010-2011)

Olimpiu Moruțan – la Galatasaray, pentru 4,1 milioane de euro (2021-2022)

Alexandru Chipciu – la Anderlecht pentru 3 milioane de euro (2016-2017)

George Ogăraru – la Ajax pentru 3 milioane de euro (2006-2007)

Cyril Thereau – la Anderlecht pentru 2,9 milioane de euro (2007-2008)

Gigi Becali are și acum în lot jucători pe care speră să obțină multe milioane de euro. Florinel Coman și Darius Olaru sunt jucători monitorizați de formații din străinătate și ar putea pleca în vară, cei doi având fiecare o clauză de reziliere de câte cinci milioane de euro. Și Ngezana are mare căutare. Fundașul central din Africa de Sud a intrat pe radarul celor de la Lorient, dar Gigi Becali a cerut șapte milioane de euro, iar francezii au oferit doar cinci milioane și afacerea nu s-a semnat.

Citește și: Topul celor mai scumpi jucători care au plecat din SuperLiga României. Primele două locuri sunt ocupate de „loviturile” lui Gigi Becali

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare