Suporterii Stelei, nervoşi că echipa „înoată” în Liga a 2-a. Reacţie dură de la AS47: „Club lăsat la cheremul celor mai mari amatori”

CSA Steaua a mai pierdut un an în Liga a 2-a. Echipa din Ghencea nu avea, oricum, drept de promovare din cauza formei de organizare juridică. Formaţia antrenată de Daniel Opriţa a ratat şi prezenţa în play-off.

Liderul CSC Șelimbăr și ocupanta poziției secunde, Corvinul Hunedoara, vor juca practic degeaba în play-off. Celelalte echipe fără drept de promovare sunt CSA Steaua București (locul 10), CSM Reșita (locul 9), CSM Slatina (locul 12), CSC Dumbrăvița (locul 15), CSM Alexandria (19) și CS Tunari (17), care luptă pentru evitarea retrogradării.

Suporterii Stelei, foarte nervoşi

Suporterii celor de la CSA Steaua şi-au exprimat indignarea faţă de haosul din Ghencea, într-o postare a celor de la AS47 pe Facebook:

Studiu de caz – cum să distrugi un fenomen de șapte decenii în doar șapte ani

Când s-a făcut dreptate (parțial) și STEAUA a avut din nou echipă de fotbal, ne-am agățat de speranța că lucrurile se vor redresa și că, în locul abuzurilor și ciobănismelor, își vor face loc, încet-încet, valorile și, în cele din urmă, performanța. Ambele se lasă, însă, îndelung așteptate.

E 2024, suntem în al treilea an de Liga a II-a, fără drept de promovare, cu o echipă a cărei motivație este sub nivelul mării și, parcă, mai departe de Liga I, decât eram atunci când jucam în a IV-a.

Pentru asta și nu numai, „le mulțumim” politrucilor care s-au perindat la conducerea CSA Steaua, cărora am putea, la fel de bine, să le spunem „gropari”. Rând pe rând, au închis ochii. Mânjiții politici „au pus cruce” (întocmai cum profană acolitul lor, mana lor cerească pentru parandărăt, în desele lui psihoze) oricărei noțiuni de blazon roș-albastru.

E martie 2024 și n-avem perspective mai bune nici pentru următorul sezon. În al 12-lea ceas, facem apel la ultima brumă de bun-simț, în caz că el mai există și așteptăm cu interes, deși fără prea mare speranță, să ne spună public cei care se află la conducerea clubului ce planuri au pentru secția de fotbal și cum văd ei viitorul echipei STEAUA. Dacă îi încurcă gradele militare, să ne comunice domnii de la Minister.

Așteptăm negru pe alb să se comunice suma necesară de bani pentru a scoate echipa de fotbal la liman, să vedem care e situația sponsorilor și care sunt perspectivele. Dacă într-adevăr nu se mai dorește (sau nu s-a dorit niciodată?) ca STEAUA să ajungă în primul eșalon românesc, să existe o poziție publică, prin care să își asume acest lucru.

Avem nevoie să știm un plan clar al echipelor, de la cea de seniori, până la cele de juniori. Și, da, ne dorim tineri de la academie pe teren, oameni cărora să li se insufle spiritul roș-albastru, așa încât să se contureze viitoarele caractere tari și legende ale acestui club. Totuși, nu suntem în situația de a ne permite să devenim o pepinieră! Scopul principal, în acest moment, este PROMOVAREA!

„Legea Sportului”, însă, această muncă de sisif, care nu-și mai găsește leacul, mânuită dibaci de culorile politice care nu mai dau pace României de zeci de ani, rămâne „elefantul din cameră”. Orice noțiune logică indică schimbarea ei, realitatea însă vine și strivește sub bocanc fiece speranță de dreptate.
STEAUA, cel mai mare club sportiv din România. Lăsat la cheremul celor mai mari amatori.


Pentru a trage un semnal de alarmă, sperăm că echipele de la Clubul Steaua vor întârzia meciurile cu 10 minute. Acest management defectuos și această constantă incertitudine trebuie să înceteze”.

Piţurcă se delimitează de Steaua

Dacă la începutul proiectului, Victor Piţurcă a fost un susţinător al clubului CSA Steaua, acum şi fostul selecţioner ar face un pas în spate, tot din aceleaşi considerente ca ale fanilor.

„Săptămâna trecută am vorbit cu Victor Piţurcă. Era foarte supărat de situaţia de la echipă. Toţi jucătorii care au câştigat Cupa Campionilor sunt aproape de echipa asta. Au avut o şedinţă prin octombrie-noiembrie cu secretari de stat de la Ministerul Apărării, vorbim de grupul marilor jucători: Piţurcă, Tudorel Stoica, Majearu, Bumbescu, Iovan…

Pițurcă este supărat extrem de rău. Iar dacă nu se va întâmpla nimic, va ieşi într-o conferinţă de presă cu toţi marii jucători în care să spună că ei nu mai cred în nimic. Vrea să facă o conferinţă prin care să se delimiteze de conducerea clubului și a ministerului. Se cheltuie bani degeaba. Și Piţi, și gloriile au fost minţiţi”, a spus Vivi Răchită, potrivit Fanatik.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare