Stadion de 95 de milioane de euro pentru o echipă din Liga a 3-a. „Urmează ca proiectul să treacă de comisiile interministeriale”

Un stadion de 95 de milioane de euro va fi ridicat într-un mare oraș al țării, care nu are o echipă de fotbal prezentă în primele două ligi ale României. Valoarea investiției ajunge la suma de 472 de milioane de lei, adică aproape 95 de milioane de euro. Formația din liga a 3-a va beneficia de o arenă de care nu dispun multe cluburi de pe scena înaltă a fotbalului românesc.

Stadion de 95 de milioane de euro la Oradea

Oradea este orașul care va beneficia de un stadion modern, în ciuda faptului că nu are o echipă prezentă în primele două ligi. FC Bihor se află pe primul loc în Seria 8 din Liga 3 și va evolua, în viitor, pe o arenă modernă, care va avea capacitatea de 16.000 de locuri. Anul 2027 reprezintă termenul la care stadionul ar trebui să fie gata.

Primarul orașului, Florin Birta, a făcut anunțul așteptat de suporteri. S-a ajuns la un parteneriat între Guvernul României și Primăria Oradea, pentru construirea unei arene care va oferi facilități la standarde înalte. Noul stadion al celor de la FC Bihor va beneficia de un hotel, unde se va găsi și un restaurant, de săli de conferințe și un centru pentru recuperare.

„Prin votul Consiliului Local de joi, am aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării – Compania Națională de Investiții a amplasamentului pe care se va ridica noul stadion al orașului, situat pe strada Făgărașului nr. 2. Urmează ca proiectul stadionului să treacă de comisiile interministeriale. Ne dorim ca până în cursul lunii mai să putem avea Hotărârea de Guvern ce va aproba indicatorii tehnico-economici finali, după care va fi lansată licitația pentru desemnarea constructorului”, a comunicat Florin Birta

  • Actuala arenă din Oradea a fost construită în urmă cu fix o sută de ani și poartă numele legendei Iuliu Bodola, având o capacitate de 12.376 de locuri.

FC Bihor poate ajunge în Liga 2

FC Bihor Oradea este liderul Seriei 8 a Ligii a 3-a, după 15 partide disputate. Orădenii au obținut 37 de puncte până în prezent, după 11 victorii și patru rezultate de egalitate. Formația din Oradea se află la șapte puncte în fața celor de la Poli Timișoara. Promovarea în eșalonul secund al fotbalului românesc poate fi posibilă doar dacă echipa va termina pe primele patru poziții.

Ulterior, va urma un play-off, iar clasarea pe una dintre primele două locuri i-ar duce pe cei de la FC Bihor la baraj, unde vor fi două formații din fiecare serie. Structura barajului permite prezența a 20 de echipe, care vor fi împărțite în 10 partide. Învingătoarele vor fi din nou împărțite în cinci meciuri, care se vor disputa în dublă manșă, iar câștigătoarele vor face pasul către Liga 2.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare