Sorana Cîrstea, decizie radicală: şi-a sunat părinţii să le spună că se lasă de tenis! Ce a făcut după doar 10 minute e incredibil

Sorana Cîrstea (34 de ani, 30 WTA) este cea mai importantă jucătoare de tenis a României, în acest moment, când Simona Halep are probleme cu revenirea după perioada de suspendare.

Drumul sportivei din Târgoviște spre marea performanţă n-a fost deloc uşor. Chiar Sorana a recunoscut că a vrut să se lase de tenis în nenumărate rânduri.

Când se va lăsa Cîrstea, cu adevărat, de tenis

Jucătoarea noastră a povestit un episod din copilărie, când şi-a sunat părinţii din vestiar ca să le transmită că vrea să renunţe la cariera sportivă.

„Am vrut să mă retrag de sute, mii de ori pentru zece minute. După foarte multe mingi de meci, după multe meciuri ratate la un punct… primul lucru pe care îl faci, după ce ajungi în vestiar, cu lacrimi în ochi, îți spui că nu mai vrei. Că ți-a ajuns.

Când eram mică, îmi sunam părinții și le spuneam că nu mai vreau să joc tenis, că m-am săturat. Dura zece minute, iar imediat după verificam când am următorul turneu”, a rememorat Sorana Cîrstea în podcastul Vreau să știu.

Cele trei hernii au afectat-o pe sportivă. Totuşi, atâta vreme cât se menţine în primele 150 de jucătoare ale lumii, Sorana nu se va retrage cu adevărat.

Toată viața mea și tot ce am făcut a fost pentru tenis. Mai ales când joci bine, e foarte greu să ai gândul retragerii în minte. Pentru cineva ca mine, dacă aș coborî sub locul 150, aș începe să îmi pun întrebări.

Dar atât timp cât am fost în elită, niciodată, cu adevărat, nu am vrut să mă las. Dar pentru zece minute, au fost foarte multe retrageri din tenis.

Există mult mai multă informație, iar asta a făcut ca în tenis să poți să ai o carieră din ce în ce mai lungă. În momentul de față, nu mă simt în vârstă și niciodată nu am avut o problemă cu vârsta. Mă simt mult mai tânără. Am o personalitate mult mai tânără decât o spune vârsta mea.

Îmi trăiesc visul vieții acum. Sunt în elita mondială. Am avut noroc să fiu cât de cât sănătoasă”, a mai zis Cîrstea pentru sursa amintită, preluată de sport.ro.

Este sau nu certată cu Simona Halep?

Rivalitatea sportivă cu Simona Halep a existat, însă, când vine vorba de ură, Sorana a negat tot. Aceasta a declarat că întotdeauna a existat respect între cele două, chiar și când Simona a învins-o la Indian Wells. Cele două au vorbit și avut un respect reciproc la finalul meciului.

„S-a făcut mare tam tam pe faptul că, noi când ne am dus înspre teren, am stat spate în spate și n-am avut nicio interacțiune una cu alta. Ne duceam spre teren, te concentrai. Toți sportivii fac la fel. Normal, este o relație de competivitate între jucătoarele din vestiar, dar este o relație respectuoasă”, a precizat Sorana.

George Cosac, preşedintele FRT, este de părere că cele două mari jucătoare ale României ar putea forma o echipă la turneul BJK Cup din noiembrie.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare