Șoc în Italia! Clubul AC Milan, „vizitat” de brigada financiară a poliţiei italiene. Giorgio Furlani, cercetat de Parchetul General

Sediul lui AC Milan a fot supus perchezițiilor marți, în cadrul unei anchete care privește vânzarea gigantului din Serie A către RedBird, fond de investiții din Statele Unite ale Americii, în anul 2022. Brigada financiară a poliției din Italia s-a ocupat de această acțiune.

Poliția financiară îi are în vizor pe Giorgio Furlani, patronul lui AC Milan, și pe Ivan Gazidis, predecesorul acestuia. Motivul? „Comunicare incorectă” în momentul tranzacției realizate în 2022.

Probleme pentru AC Milan. Vânzarea clubului, pusă sub semnul întrebării

Oficialii grupării de pe „San Siro” sunt dispuși să coopereze cu autoritățile, pentru rezolvarea cazului. În ultimele luni, au fost demarate investigații de către Procuratura din Milano, cu privire la vânzarea pachetului majoritar de acțiuni al uriașului club italian.

Potrivit spuselor jurnaliștilor de la Corriere della Sera, se ia în calcul „ipoteza conform căreia Milanul nu aparține cu adevărat celui care pare a fi proprietarul său teoretic din 31 august 2022, și anume cumpărătorul de atunci, fondul american RedBird, deținut de finanțatorul Gerry Cardinale, ci că în realitate a rămas și se află încă sub influența de control a vânzătorului aparent de la acea vreme, fondul american Elliott al finanțatorului Paul Singer”.

Poliția financiară are în vedere verificarea mai multor documente în acest caz. O parte dintre acestea sunt depuse la SEC, în Statele Unite. Altele au fost găsite în Luxemburg, în momentul perchezițiilor efectuate acum un an, asupra Danielei Italia și lui Jean Marc Mclean, administratorii societății Project Redblack. Un alt document pe care autoritățile fiscale îl vor analiza este unul intern, destul de recent, redactat de către clubul milanez.

Ce sancțiuni riscă „diavolul milanez”

În urma perchezițiilor efectuate la sediul clubului AC Milan la data de 12 martie, posibilele sancțiuni cu care s-ar putea confrunta gruparea din Serie A au devenit motive de neliniște pentru fani. Dacă se va dovedi faptul că cei din conducerea lui AC Milan au „driblat” regulile privind comunicările obligatorii ale clubului către FIGC (Federazione Italiana Giuoco Calcio), „diavolul milanez” poate risca excluderea din competițiile europene.

Nu este singura problemă cu care se confruntă AC Milan, formație care a câștigat Liga Campionilor de șapte ori. Echipa din Serie A ar putea fi învinuită și de încălcarea articolului 5 din regulamentul impus de UEFA. Conform acestui articol, cel care controlează o echipă nu poate avea influențe asupra unui alt club care participă în aceleași competiții.

În această situație se află Fondul Elliott în privința Milanului, întrucât exercită o influență masivă asupra unei grupări din Franța care participă în Liga Campionilor. Este vorba despre LOSC Lille, fosta echipă a lui Rafael Leao și a portarului Mike Maignan.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare