Soarta lui Dan Șucu e pecetluită? Milionarul pare să facă aceleași greșeli pe care foști mari investitori în fotbal le-a făcut

Dan Șucu, acționarul majoritar al clubului de fotbal Rapid București, a fost văzut la sediul Partidului Național Liberal, zilele trecute. Alături de acesta a venit și Radu Burnete, directorul executiv al Confederației Patronale Concordia.

Chiar dacă zvonurile îl plasează pe lista posibililor candidați la alegerile pentru Primăria București, având șanse să fie unic candidat din partea PNL și PSD, Dan Șucu a negat la plecare că ar fi vorba despre așa ceva.

Mai exact, PSD ar urma să intre în lupta pentru Capitală cu Gabriela Firea, iar PNL cu Sebastian Burduja. În același timp, Dan Șucu ar urma să candideze ca independent, dar cu susținerea decisivă a PSD și PNL.

”Nu am primit nicio ofertă. Am venit să discutăm despre probleme economice”, a transmis Dan Șucu, la ieșirea din sediul aflat pe Aleea Modrogan.

Trecutul nu este de partea lui Dan Șucu

Nu ar fi prima dată când oamenii din fotbalul românesc s-ar implica în politică. Au făcut-o în trecut nume importante, dar niciunul dintre ei nu a avut succesul dorit. Ba mai mult, cumva, toți au avut probleme cu legea, mai grave sau mai puțin grave.

Gigi Becali este unul dintre cei mai pățiți. În 2004, patronul celor de la FCSB a preluat șefia Partidului Noua Generație, iar în 2006 l-a transformat în Partidul Noua Generație-Creștin Democrat (PNG-CD).

• În 2013, Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MapN. Acesta a mai primit, apoi, un sport de șase luni, după alte două condamnări: în dosarul ”Valiza” și în cel în care i-a sechestrat pe cei care i-au furat mașina. Totuși, în aprilie 2015 a fost eliberat condiționat.

Ce s-a întâmplat în trecut cu patronii de cluburi din fotbalul românesc care au cochetat cu zona politică

Dumitru Sechelariu, fostul patron al celor de la FCM Bacău, a fost atras și în mirajul politicii. A fost primar al municipiului Bacău în două mandate, în 1996 și 2004.

• În 2005, Dumitru Sechelariu era arestat pentru fapte de corupție, după apariția unei note informative a SRI. De asemenea, în anii ce au urmat a fost cercetat în libertate și pentru alte probleme cu legea. S-a stins la Viena, în 2013, din cauza unui cancer pulmonar.

Dinel Staicu, fostul patron al celor de la Universitatea Craiova, cu strânse legături în politica județului mai ales, a fost de asemenea condamnat.

• La câteva luni distanță, acesta a mai primit o condamnare de 12 ani într-un alt dosar de fraudă, însă, după apel, a rămas doar cu șapte ani. În 2012, printr-o ”magie” a scăpat de toate condamnările și a fost eliberat. Totuși, nu avea să scape.

• În 2014 a fost condamnat la alți cinci ani de închisoare pentru dare de mită, într-un dosar în care este acuzat că a mituit o judecătoarea de la Curtea de Apel București, pentru a-i anula condamnarea de șapte ani din 2011.

• În 2015, Dinel Staicu a mai primit o condamnare: nouă ani de închisoare într-un alt dosar de fraudă, cu prejudiciu de peste 11.000.000 de euro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare