Simona Halep, întrebată despre finalul carierei după înfrângerea cu Paula Badosa: „Nu sunt chiar atât de tânără”

După meciul pierdut cu Baula Badosa la Miami, primul de după expirarea suspendării din cazul de dopaj, Simona Halep a fost întrebată din nou dacă ar fi luat în calcul să se retragă din activitate în cazul în care sancțiunea ar fi rămas cea dictată inițial de ITIA, respectiv de 4 ani.

Iar răspunsul său a fost din nou unul afirmativ. Jucătoarea de tenis în vârstă de 32 de ani a adus, în mod evident, în discuție faptul că ar fi fost vorba despre o perioadă foarte lungă, în condițiile în care, după cum a recunoscut chiar ea, nu se mai află chiar la „prima tinerețe”.

Simona Halep a reiterat că s-ar fi retras din activitate în cazul în care ar fi rămas în picioare suspendarea inițială de 4 ani

Totuși, din fericire pentru ea, sportiva din Constanța a avut parte de un verdict favorabil din partea judecătorilor de la TAS, astfel încât a revenit pe teren mult mai devreme decât se așteptau majoritatea specialiștilor, practicând un tenis de calitate în cea mai mare parte a meciului cu Paula Badosa, chiar dacă în cele din urmă a fost nevoită să se recunoască învinsă.

„Da, am spus asta. Patru ani sunt mulți și nu sunt chiar atât de tânără acum.

Deci, da, patru ani ar fi fost foarte dificili și probabil sfârșitul carierei, dar nu s-a întâmplat și sunt fericită că sunt aici azi”, a spus Simona Halep, printre altele, la conferința de presă de la finalul partidei, citată de treizecizero.ro.

Ce a însemnat pentru româncă revenirea pe teren

De asemenea, cu aceeași ocazie, fostul lider WTA a vorbit și despre emoțiile inevitabile generate de acest moment extrem de important și a explicat cum a reușit să treacă peste clipele ceva mai delicate din startul meciului cu Badosa.

„Ei bine, s-a simțit foarte bine. Am avut emoții, dar emoții pozitive. Și să văd oamenii din tribune susținându-mă atât de frumos mi-a dat multă energie. Și nivelul tenisului a fost destul de bun. Neașteptat, cred, pentru majoritatea oamenilor. Dar da, ținând cont de nivelul ridicat la care a jucat Paula, cred că am făcut o treabă bună azi. Așa că sunt fericită cu primul meci de la revenire.

Aș descrie-o ca pe o zi specială, pentru că, ținând cont de perioada pe care am avut-o, am jucat atât de bine și m-am simțit atât de bine pe teren, în afara terenului, cu atât de mulți oameni care sunt foarte drăguți cu mine și îmi oferă dragoste. Aș spune că această zi va rămâne foarte specială pentru mine. Desigur, am avut multe rezultate în trecut, rezultate mari, dar aici este ceva mai mult decât tenisul. Este ceva personal. Și mă bucur foarte mult să văd că oamenii mă apreciază, dincolo de tenis și dincolo de toate lucrurile care s-au întâmplat.

După primele cinci puncte pe care le-am pierdut, eram foarte stresată, pur și simplu m-am gândit că va fi greu. Și nu știam cu adevărat la ce să mă aștept. Dar apoi, încet, mi-am recăpătat ritmul. Am luat primul game și apoi m-am relaxat și mi-am spus, OK, nu e chiar atât de rău. Va fi în regulă. Așa că trebuia doar să cred și să fiu concentrată. Știam că va fi greu, dar a fost bine în final, până la urmă”, a mai spus Simona Halep.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare