Simona Halep ar putea băga ITIA în FALIMENT după victoria româncei de la TAS. Cât au plătit ca s-o distrugă, dar totul le-a „explodat” în faţă

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), organismul independent care a acuzat-o de dopaj pe Simona Halep, a cheltuit o sumă incredibil de mare ca s-o „înfunde” pe româncă.

Dar totu le-a „explodat” în faţă, pentru că, practic, fostul număr 1 WTA a fost reabilitată la TAS, unde a primit o suspendare de numai 9 luni, pentru contaminare, şi nu pentru dopaj.

ITIA a cheltui 2 milioane de euro

Avocatul Simonei Halep, Howard Jacobs, a făcut publică suma pe care ITIA a plătit-o pentru a o distruge pe „Simo”: agenția a cheltuit în jur de două milioane de dolari în acest proces.

„E greu de spus ce s-a întâmplat. Am considerat de la început că acuzaţiile legate de neregularităţile din paşaportul ei biologic au fost nefondate. Nu am înţeles niciun moment acest caz.

Iar în cazul Roxadustatului, în mod normal, le furnizezi autorităţilor proba contaminată şi apoi te pui de acord cu sancţiunea sau o conteşti, însă nu se ajunge niciodată la un caz ca acesta.

Nu cred că am avut vreodată un caz atât de ciudat ca acesta…în care ei să se lupte până la capăt și apoi să vină cu acuzația de dopaj sanguin. Cazul a devenit super, super complicat. Nici nu vreau să-mi imaginez ce sumă au cheltuit cu acest caz! Nici nu-mi pot imagina!

Cred că au fost cel puțin două milioane de dolari, pentru că au avut atât de mulți experți și avocați implicați în această luptă„, a spus Howard Jacobs, pentru Sports Illustrated.

Cine este Howard Jacobs?

Howard Jacobs este un avocat sportiv de top la nivel internațional, care a lucrat şi pentru de Maria Şarapova în anul 2016, după ce rusoaica a fost depistată pozitiv cu meldonium.

Înaintea procesului, Jacobs acuza Federația Internațională de Tenis (ITF) de interferență în cazurile de dopaj: „Nu există nicio diferență vizibilă în modul în care sunt tratate cazurile anti-doping, deoarece ITIA a preluat de la ITF aceiași avocați care judecă cazurile!”.

Altfel, Simona Halep va participa la turneul Miami Open 2024.

„Nu știu ce o să fie la turneu. Am ceva emoții, e normal. Dar mă bucur tare mult că am șansa să mă reîntorc pe teren, acolo unde mă simt cel mai bine. O să vedem cum o să fie la turneu. Când mi-am făcut bagajul, parcă nici nu mai știam ce trebuie să îmi pun în geantă.

E un sentiment plăcut, mai ales după o decizie atât de bună. Toate lucrurile pozitive sunt alături de mine.

Ultimele zile au fost foarte obositoare, aș spune, din punct de vedere emoțional. Dar am fost foarte bucuroasă în același timp. Am reușit ce îmi doream de la început, să fac dreptate și să vadă toată lumea că sunt un sportiv curat”, a zis Halep la plecarea în SUA.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare