Simona Halep a răbufnit, după ce TAS i-a redus suspendarea la 9 luni: „Acest calvar a fost testamentul rezistenței mele”

Simona Halep s-a dezlănţuit. A demonstrat că nu s-a dopat cu Roxadustat, iar energia cu care a gestionat primirea verdictului demonstrează că jucătoarea noastră pare pregătită să revină în competiţii.

Fostul număr 1 WTA le-a transmis un mesaj amplu susținătorilor săi, printr-o postare pe Instagram.

Simona a povestit cât de mult a suferit

Scăpată de calvarul suspendării, Simona Halep a răbufnit.

„Ziua de azi marchează un moment crucial, întrucât tribunalul și-a anunțat verdictul, confirmând poziția mea și clarificând lucrurile:

Cu o decizie unanimă, tribunalul m-a găsit nevinovată de orice neregulă cu privire la acuzațiile legate de pașaportul biologic.

Tot cu o decizie unanimă s-a concluzionat că nefericitul incident al testului pozitiv la roxadustat a fost cauzat de o contaminare accidentală cu suplimente, ceea ce a dus la reducerea suspendării la 9 luni.

În plus, tribunalul le-a ordonat celor de la ITIA să mă compenseze cu 20.000 de franci elvețieni (n.r. echivalentul a aproximativ 21.000 de euro).

În mijlocul acestei călătorii dificile, încrederea mea neclintită în adevăr și în principiile justiției au fost făclia mea. În ciuda acuzațiilor descurajante și a unei opoziții formidabile, spiritul meu a rămas viu, ancorat în convingerea mea că sunt o sportivă curată.

Acest calvar a fost testamentul rezistenței mele, iar triumful adevărului, deși întârziat, este nespus de satisfăcător. Vreau să le mulțumesc din inimă celor care m-au reprezentat legal.

Încrederea lor necontenită și dedicarea excepțională au fost cruciale în această perioadă.În mod egal le mulțumesc sponsorilor, fanilor loiali, și unor colegi de breaslă.

Ei au reprezentat pilonii puterii mele și mi-au oferit sprijin necondiționat.Încurajările copleșitoare din partea atâtor români m-au întărit în egală măsură și mi-au permis să câștig această cauză cu o concluzie îndreptățită și onorabilă.

Mai departe, vreau să închid acest capitol și să revin în circuit cu forțe proaspete și un spirit revigorat.

Cu dragoste și mulțumire, Simona„, este mesajul fostului număr 1 WTA.

Revenirea Simonei Halep, dată peste cap!

Revenirea Simonei Halep (32 de ani) pe terenul de tenis se va amâna, în urma anunțului făcut de WTA România. Jucătoarea a primit astăzi verdictul în dosarul de dopaj în care a fost implicată. Perioada suspendării acesteia a fost redusă, de la patru ani la nouă luni, astfel că Simona Halep poate reveni pe teren.

Simona Halep nu mai face parte din clasamentul WTA, întrucât nu a putut evolua pe perioada suspendării sale. Pentru a putea participa la Miami Open din primul tur, fără să fie nevoită să treacă prin faza calificărilor, sportiva avea nevoie de un wild-card. Acest lucru nu mai este posibil, întrucât au fost deja împărțite, după cum au comunicat cei din cadrul WTA România.

Astfel, Simona Halep nu va reveni pe terenul de tenis înainte de data de 1 aprilie.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare