Semifinală 100% românescă în EHF European League! Dunărea Brăila și Gloria Bistrița, duel pentru finală

Iubitorii handbalului vor avea parte de o semifinală 100% românescă în EHF European League, după tragerea la sorți care a avut loc astăzi, 26 martie. Gloria Bistrița și Dunărea Brăila sunt formațiile care vor da bătălia pentru un loc în ultimul act al competiției.

Echipa care va ieși triumfătoare va avea parte de un duel cu Storhamar (Norvegia) sau Neptunes Nantes (Franța). Final Four-ul se va desfășura la Graz, în Austria, pe 11 și 12 martie.

Cum au reacționat cele două tabere la primirea veștii despre această semifinală 100% românească

Mai multe persoane din cadrul celor două cluburi au ales să își exprime opinia, ulterior tragerii la sorți. Florentin Pera, antrenorul de la Gloria Bistrița, a discutat despre performanța uriașă reușită de echipa sa, care este neînvinsă în acest sezon de EHF European League. Ulterior, tehnicianul a dat de înțeles faptul că jucătoarele sale vor face totul pentru victorie.

„Gloria Bistrița este în fața unui sezon istoric. Suntem singura echipă neînvinsă din competiție și mai avem nevoie de doi pași, la Graz. Dunărea Brăila este adversar tradițional în campionatul intern, ne cunoaștem foarte bine. Vor fi ambiții mari, dar vrem să mergem până la capăt. Bistrița a arătat în acest sezon multă putere de luptă, determinare și încredere. Partea bună este că România va avea o reprezentantă în finala EHF European League. Pe 11 și 12 mai, alături de suporterii noștri, vom merge la Graz pentru a lupta pentru trofeu, nu există altă variantă”, a declarat Florentin Pera, potrivit gsp.ro

De cealaltă parte, managerul de la Dunărea Brăila a vorbit despre scenariul frumos de care iubitorii acestui sport puteau avea parte în acest sezon, în competițiile europene.

„Sperăm să facem spectacol”

„Scenariul cel mai frumos pentru România ar fi fost ca noi și Gloria Bistrița să ne întâlnim în finala mare, dar partea bună este că vom avea cu siguranță o finalistă EHF European League din România.

Sperăm să facem spectacol, să fie un meci cu un handbal de nivel ridicat și cea mai bună echipă să câștige”, a spus Adrian Manole, conform sursei menționate anterior.

Gloria Bistrița a trecut în sferturile de finală de Motherson Mosonmagyarovari, formație din Ungaria, impunându-se în ambele meciuri (59-55 la general). Dunărea Brăila a procedat la fel contra celor de la Podravka, din Croația (58-51 la general).

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare