Se teme Emmanuel Macron că Vladimir Putin ar putea boicota Jocurile Olimpice de la Paris? Mesajul președintelui francez a făcut înconjurul lumii

Emmanuel Macron a făcut un anunț, cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris, din vară. Președintele Franței a dezvăluit faptul că Rusiei i se va cere să respecte o încetare a atrocităților din Ucraina, pe durata marelui eveniment ce va avea loc în Hexagon.

Acesta a vorbit și despre participarea sportivilor din Rusia și Belarus la Olimpiada din vară, menționând că decizia Comitetului Olimpic va fi respectată.

Ce a declarat Emmanuel Macron despre Jocurile Olimpice de la Paris

Președintele Franței a oferit declarații în legătură cu desfășurarea Olimpiadei de la Paris. Emmanuel Macron a afirmat că nu va trece peste decizia impusă de către Comitetul Internațional Olimpic, care a condamnat atrocitățile pe care Rusia a început să le comită în Ucraina în iarna lui 2022.

Potrivit Comitetului Olimpic, Rusia nu a respectat Armistițiul Olimpic, care are în vedere exploatarea puterii sportului, pentru promovarea păcii.

„Norma țării gazdă este să se miște în pas cu mișcarea olimpică. Acesta este un mesaj de pace. Vom urma, de asemenea, decizia Comitetului Olimpic”, a declarat Emmanuel Macron, conform news.ro.

Președintele Comitetului Olimpic Rus, declarații despre boicotarea JO 2024

În urmă cu câteva zile, președintele Comitetului Olimpic Rus a făcut dezvăluiri în privința Jocurilor Olimpice de la Paris. Acesta a precizat faptul că nu se poate pune problema boicotării Olimpiadei, chiar dacă sportivii din CIO au fost sancționați, prin intermediul anumitor restricții, drept pedeapsă pentru invazia din Ucraina.

Anne Hidalgo, primarul Parisului, a oferit o declarație șocantă, în ciuda contextului. Aceasta a afirmat faptul că ar prefera ca sportivii ruși și bieloruși „să nu vină” la Paris pentru Jocurile Olimpice, potrivit celor de la Reuters.

În primă fază, sportivilor din Rusia și Belarus nu le-a fost permis să concureze la nivel internațional, după regretabilele acțiuni orchestrate de către armata Rusiei în Ucraina. Bielorușii au jucat un rol esențial în manevrele militare efectuate de soldații lui Vladimir Putin, având în vedere folosirea teritoriului Belarusului pentru lansarea rachetelor către diferite ținte din Ucraina.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare