Scandal înaintea partidei Dinamo – UTA. Fanii s-au bătut pe gazon, jandarmii au dat cu gaze lacrimogene. Video

Dinamo – UTA este unul dintre cele mai importante meciuri din etapa cu numărul 30 din SuperLiga României, ultima din sezonul regulat. Duelul este privit cu mare atenție de jandarmi după ce s-a zvonit că fanii lui CSA Steaua vor încerca să intre pe stadion. Autocarul formației lui Mircea Rednic a fost primit cu un cor de fluierături la arena din București.

Tensiuni la meciul Dinamo – UTA, fanii s-au bătut pe teren

UPDATE 21.50 – Jandarmeria a transmis un comunicat de presă în care a explicat ce s-a întâmplat la meciul Dinamo – UTA și ce măsuri au fost luate.

„Organizatorul evenimentului sportiv a permis prezența și altor suporteri din București în zona destinată galeriei echipei oaspete, însă fără afișarea altor însemne în afara de cele care aparțin echipei FC UTA Arad.

Astfel, pe timpul deplasării suporterilor echipei CSA STEAUA București, între stația de tramvai Cașin și arena sportivă, aceștia nu au cooperat cu forțele de ordine, au forțat dispozitivul de jandarmi și au folosit materiale pirotehnice, motiv pentru care au fost folosite mijloacele de intervenție cu substanță iritant-lacrimogenă din dotarea jandarmilor.

De asemenea, în interiorul arenei sportive, înainte de începerea meciului de fotbal, suporteri ai echipei Dinamo, dispuși în Tribuna a II-a, au aruncat cu materiale pirotehnice către galeria echipei oaspete, dispusă în Peluza Sud.

Totodată, aceștia au pătruns pe suprafața de joc, provocându-i pe suporterii oaspeți să participe la scandal, context în care, aceștia din urmă au coborât din peluză, pe suprafața de joc, alimentând conflictul.

Forțele de ordine au intervenit prompt pentru aplanarea situației, iar suporterii celor două echipe au fost dispersați către locurile prestabilite pentru aceștia.

Precizăm faptul că, în urma incidentelor, nicio persoană nu a fost rănită, iar în urma vizionării imaginilor operative, vom aplica măsurile legale care se impun și vom reveni cu informații suplimentare.

Totodată, subliniem responsabilitatea societății de pază și protecție, în ceea ce privește serviciul de asigurare a ordinii și siguranței în incinta arenelor sportive, conform prevederilor Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările ulterioare, astfel:

Art. 13 – Serviciul de asigurare a ordinii şi siguranţei în incinta arenelor sportive se prestează numai de către societăţile specializate de protecţie şi pază care au prevăzut în regulamentul de organizare şi funcţionare acest obiect de activitate.

Art. 14. Prin servicii de asigurare a ordinii şi siguranţei în incinta arenelor sportive se înţelege:

g) interzicerea pătrunderii în suprafaţa de joc sau în zona vestiarelor şi a băncilor de rezerve a persoanelor care nu au drept de acces în aceste zone”, a transimis Jandarmeria Română.

UPDATE 19.58. Fanii celor două echipe au intrat pe teren și au început să se bată, aruncând unii în alții cu petarde și torțe, iar jandarmii au intervenit și au dat cu gaze lacrimogene. Primii care au pătruns pe gazon au fost suporterii de la UTA Arad și CSA Steaua, iar scenele filmate de fotoreporterul sportpesurse.ro sunt incredibile. Arbitrul Kovacs Szabolcs a fluierat startul partidei cu o întârziere de aproape opt minute pentru că a așteptat să se liniștească situația. Galeriile nu au fost evacuate, dar mai mulți suporteri au fost reținuți, în special cei mai agresivi.

UPDATE 19.40: Ultrașii oaspeților s-au bătut cu jandarmii, iar „luptele” au ajuns chiar și pe scările bisericii Cașin, susține gsp.ro. Jandarmii au dat gaze lacrimogene deși în jur sunt copii. Forțele de ordine sunt în mare alertă pentru că există informații că la stadion au ajuns și fanii de la CSA Steaua.

Fanii formației din Arad au fost implicați în drumul spre București și într-un conflict cu rivalii de la Universitatea Cluj. Bătaia a avut loc în comuna Dedulești, județul Argeș, iar jandarmii au intervenit în forță.

Fanii echipei UTA se bat cu jandarmii. sursa Foto: GSP.RO

UPDATE 19.15 Fanii echipei UTA se îndreaptă spre stadion, flancați de un dispozitiv impresionant de jandarmi.

Dinamo – UTA este un meci extrem de important pentru ambele echipe. „Câinii” își doresc să câștige pentru că speră că vor termina sezonul regulat pe loc de baraj, în timp Mircea Rednic își dorește să prindă play-off-ul, arădenii aflându-se la doar un punct de locul ocupat de Universitatea Cluj. Duelul este programat pe arena „Arcul de Triumf”. Cu două ore înaintea partidei, autocarul formației arădene a intrat într-o mică „ambuscadă” pentru că în momentul în care a ajuns la stadion a fost primit cu un cor de fluierături. Cel mai agresiv a fost Elyass Bucurică. Liderul Peluzei Cătălin Hîldan a venit la gardurile montate de jandarmi și a dat senzația că ar vrea să treacă de ele, susține gsp.ro. Până la urmă doar a înjurat cu foc!

Jandarmeria București a anunțat măsuri speciale la meciul Dinamo – UTA

Jandarmeria a anunțat măsuri speciale la această partidă pentru că între fanii celor două echipe au existat câteva momente foarte tensionate. Acum un an s-au „încins” în centru orașului Arad, iar în această bătaie s-au folosit scaune și bâte.

„Pentru desfăşurarea în condiţii de ordine şi siguranţă publică a acestui eveniment sportiv, Jandarmeria Capitalei, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, va lua măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la şi de la stadion, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei.

Spectatorii vor avea acces în stadion începând cu ora 18:00, doar pe baza biletelor sau invitaţiilor puse la dispoziţie de organizator.

Pentru acest meci de fotbal, din raţiuni de securitate, vor fi adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor şi persoanelor, cu scopul de a preveni introducerea în stadion atât a materialelor pirotehnice, cât şi a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare.

De asemenea, menţionăm faptul că, deşi a fost agreată prezenţa şi altor suporteri din Bucureşti în zona destinată galeriei echipei oaspete, din raţiuni care privesc buna desfăşurare a evenimentului sportiv, organizatorul acestuia nu va permite afişarea altor însemne în afara de cele care aparţin echipei FC UTA Arad”, se arată în comunicatul Jandarmeriei București.

Forțele de ordine au luat măsuri speciale după ce a fost lansat zvonul că fanii de la CSA Steaua vor profita de această partidă ca să inițieze un atac la adresa rivalilor de la Dinamo.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare