Sancțiunea primită de FCSB după derby-ul cu Rapid de pe Arena Națională

Cei de la FCSB nu au scăpat de sancțiuni după derby-ul cu Rapid disputat sâmbătă seară pe Arena Națională, în cadrul ultimei etape din sezonul regulat al actualei ediții de Superliga.

Atunci, ambele galerii au pus în scenă show-uri pirotehnice și au aruncat în anumite momente pe gazon diferite materiale de acest gen. În cursul zilei de miercuri, Liga Profesionistă de Fotbal din România a analizat, printre altele, și evenimentele petrecute pe cel mai mare stadion al țării și a „oferit” sancțiuni pentru ambele cluburi implicate.

Și cei de la FCSB au fost amendați de LPF după incidentele de la meciul cu Rapid de pe Arena Națională

Dacă cei de la Rapid, din postura lor de organizator, au primit o penalitate sportivă în valoare de 60.000 de lei și li s-au închis câteva sectoare ale stadionului din Giulești pentru meciul cu Farul de vineri seară, în cazul celor de la FCSB amenda a fost una ceva mai blândă, de 22.500 de lei.

„FC Rapid 1923 vs. FC FCSB – Incidente – În temeiul art. 82.1 și 3.a și c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancționează clubul FC Rapid 1923 cu măsura organizării unui joc pe teren propriu cu interzicerea accesului spectatorilor în sectoarele 106, 107, 108, 109, 112, 113 și 123 și penalitate sportivă de 60.000 lei.

În temeiul art. 82.2 și 3.a și c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancționează clubul FC FCSB cu penalitate sportivă de 22.500 lei”, a informat LPF prin intermediul site-ului oficial.

Cum au reacționat giuleștenii după sancțiunea primită

Legat de sancțiunea primită de rivalii de la Rapid, aceștia au anunțat prin vocea președintelui Daniel Niculae că au solicitat către LPF să li se permită accesul măcar copiilor în câteva dintre sectoarele care se doresc a fi închise la meciul cu Farul.

„Ar fi păcat să jucăm cu stadioane închise pentru mici probleme care se întâmplă în timpul unui meci. Bineînțeles că suntem în comunicare cu suporterii noștri, sunt și ei conștienți de acest lucru. Suporterii noștri s-au comportat ireproșabil în ultimii ani de zile și ar fi fost păcat să privăm lumea de spectacolul oferit de suporterii noștri și nu numai de suporterii noștri.

14.000 este capacitatea maximă, dar sunt anumite zone de tampon. Undeva la 12.500. Sunt anumite sectoare care vor fi închise la meciul de vineri seară. Chiar nu am stat să număr locurile din sectoarele respective. Am făcut o adresă către LPF și am solicitat că în două sectoare din Peluza Sud să putem aduce cât mai mulți copii. Unul sau al doilea sector din Peluza Sud. Încercăm să aducem cât mai mulți copii. Cred că în cursul zilei de azi se vor pune în vânzare pentru meciul de vineri”, a spus Daniel Niculae la Digi Sport.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare