S-a terminat perioada de grație pentru Sorana Cîrstea. Înfrângere extrem de dură la Indian Wells, iar românca riscă să iasă din nou din top 25 WTA

Se poate spune într-o oarecare măsură că s-a terminat perioada de grație înregistrată de Sorana Cîrstea recent, prin prisma eșecului foarte dur suferit de jucătoarea de tenis în vârstă de 33 de ani la turneul de la Indian Wells.

În chiar primul tur în care a intrat în competiție, sportiva din Târgoviște, aflată înaintea turneului de pe hardul nord-american pe locul 21 în clasamentul WTA, a fost surclasată în primul set de către americanca de 30 de ani Sloane Stephens, poziția a 44-a în circuitul mondial.

Sorana Cîrstea a fost învinsă într-un mod destul de drastic de Sloane Stephens la Indian Wells

Aceasta din urmă s-a impus în prima manșă cu scorul de 6-0. În setul secund, Sorana Cîrstea a dat anumite semne de revenire, dar nu a fost suficient și a cedat în cele din urmă cu 7-5, fiind astfel eliminată de la Indian Wells după doar 81 de minute de joc.

Jucătoarea din România s-a prezentat la acest turneu după parcursul excelent avut la Dubai, acolo unde a ajuns până în semifinale și astfel a urcat pe locul 21 în clasamentul WTA, egalând astfel cel mai bun rezultat din cariera ei, din acest punct de vedere.

În prezent, după înfrângerea suferită în fața lui Sloane Stephens la Indian Wells, Sorana a ajuns pe poziția a 22-a, însă la doar 10 puncte în spatele Barborei Krejcikova din Cehia, aflată pe locul 21.

Jucătoarea de tenis din România ar putea să părăsească din nou top 25 WTA

Totuși, românca riscă să iasă chiar din top 25, întrucât distanța dintre ea și jucătoarele clasate în prezent în spatele ei este destul de mică, iar ea avea foarte multe puncte de apărat la ediția din acest an a competiției din Statele Unite, după ce în sezonul trecut a ajuns la Indian Wells până în sferturile de finală, cea mai bună performanță obținută de ea de-a lungul carierei pe hardul nord-american.

Pentru Sorana Cîrstea urmează participarea la turneul de la Miami, la care va concura și Simona Halep, după cum se știe deja foarte bine, după ce jucătoarea din Constanța, care a primit recent un verdict favorabil din partea TAS în cazul de dopaj în care a fost implicată, a beneficiat de un wild-card din partea organizatorilor.

Rămâne acum de văzut cum se va prezenta fostul lider WTA din punctul de vedere al formei sportive, dată fiind perioada foarte lungă în care nu a practicat tenisul la nivel profesionist, din motivul expus anterior.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare