S-a pus praful pe „Briliantul” de la FCSB. Cauzele „dispariţiei” lui Tavi Popescu. A pierdut contactul cu fotbalul mare

Octavian Popescu devine un „caz” la FCSB. Jucătorul de 21 de ani dezamăgeşte la fiecare partidă în tricoul roş-albaştrilor, iar, în consecinţă, a pierdut contactul cu loturile naţionale.

Gigi Becali i-a pregătit deja o surpriză neplăcută. Patronul intenţionează să-l treacă pe „linie moartă”, odată cu revenirea lui Eduard Radaslavescu (19 ani) după accidentarea suferită cu Petrolul.

Joacă pe un post ce nu-i convine

Octavian Popescu a fost titular la FCSB, în meciul cu Sepsi, 2-1, pe postul de atacant. A jucat „9 fals”, fiind flancat de Băluţă şi Florinel Coman. N-a ieşit cu nimic în evidenţă în meciul cu covăsnenii. A lăsat senzaţia că postul pe care l-a introdus Gigi Becali nu i se potriveşte. De-a lungul timpului, specialiştii au afirmat că „Briliantul” de la FCSB dă randament maxim în banda stângă.

Octavian Popescu a fost scos la pauză, în locul său a intrat Valentin Creţu. Până acum, Tavi a jucat 30 de meciuri (1767 de minute) în toate competițiile din acest sezon la FCSB. A marcat de trei ori și a pasat decisiv tot de atâtea ori.

Este cotat la 3,4 milioane de euro de Transfermarkt.com, dar, mai curând, în amintirea vremurilor de altădată, când Popescu reuşea să facă diferenţa la FCSB.

„El are şi un post în care trebuie să ieşi la rampă. Eu cred că el opreşte prea mult mingea. Trebuie să încerce să dea rapiditatea jocului. Face foarte multe atingeri la ora actuală. Vreu să văd terermine, spirit de sacrificiu. Nu poţi să joci doar cu mingea la picior”, a comentat Mihai Stoichiţă la Fanatik.

A pierdut naţionalele

Octavian Popescu n-a fost convocat la nicio echipă naţională a României. Nici la reprezentativa condusă de Edi Iordănescu, nici la U21.

„Când ajungi, în momentul ăsta, să nu fii nici la lotul de U21 ar trebui să-ţi pui un semn de întrebare? Păi, da. Dar dacă spui: Du-te, bă, că nu mă cheamă că are ăla ceva cu mine. Ai înţeles ceva, de fapt? N-ai înţeles nimic, nu? Ar trebui să-ţi pui o întrebare, după părerea mea, că ceva nu e în regulă.

Cum ajungi din ce-ai fost în al doilea an, parcă, când a dat alea 10 goluri, să n-ajungi nici la U21. Tu, care păreai că te opreşti la naţionala mare”, a afirmat Basarab Panduru la Orangesport.

„Postul pe care joacă, acolo în centru, nu-l avantajează. Ar trebui să aibă un om acolo în faţă, iar el mai în spate”, este de părere şi şi Adrian Ilie.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare